Annonce
Østerbro

Louise er sygeplejerske og har sine børn i nødpasning: ‘Jeg ville ønske de var hjemme’

Annonce

For Louise Palasin Sode har corona-krisen ramt familielivet. Hun er sygeplejerske, manden er læge og derfor har de sendt deres børn i nødpasning. Det fungerer godt, men hun ville ønske at hun kunne arbejde hjemme og være med sine børn.

Da Mette Frederiksen lukkede det meste af Danmark ned onsdag 11. marts, vidste Louise Palasin Sode godt, at det ville få store konsekvenser for familien. Hun er sygeplejerske og arbejder på Bispebjerg Hospital, og manden Nikolaj er læge også på Bispebjerg. Hjemmearbejde er åbenlyst en umulighed, og derfor vidste hun, at den nødpasning, som kommunen indførte straks efter nedlukningen, ville blive nødvendig for de to børn Villads på halvandet år og Liva på fire år.

Familien bor i Valby og børnene går i institutionen Humlehaven. Men om mandagen efter nedlukningen af Danmark skulle de hen til en helt ny institution Eventyrhaven, der er i samme klynge som Humlehaven.

Annonce

Spændende legetøj

Hele weekenden havde Louise og manden forberedt børnene på, at de skulle hen til nogle nye venner og voksne. og det blev spændende at se om de havde noget spændende legetøj.

»Vi forsøgte virkelig meget engageret at tale det op. Når de så sov, kunne vi tale om. det nu skulle gå og være lidt mere bekymrede. Men vi er jo begge i sundhedsvæsenet, og lige nu med covid-19 er det ikke en mulighed at have ferie,« siger Louise Palasin Sode, der arbejder med at forberede modtagelsen af corona-patienter.

Mandagen efter nedlukningen skulle Louise så aflevere sine børn i en ny institution til pædagoger, de ikke kendte.

Men børnene blev modtaget af en nærværende pædagog, der straks fik den gode idé, at storesøster Liva skulle hjælpe pædagogen med at få lillebror Villads til at vinke farvel til mor og far.

»Det var så godt set. Så fik Liva lidt selvtillid og det betød meget for os, at de blev modtaget på den måde. Siden er det gået rigtigt godt og de er glade for at være der. Men forandringen påvirker især Villads, som sover dårligt om natten, og det skærer da i mit moderhjerte at jeg ikke har mulighed for som mange andre har at arbejde hjemme og selv passe mine børn.

Annonce

En ekstrem situation

Nødpasningen blev indført i Københavns Kommune straks efter nedlukningen af Danmark, og forældrene blev orienteret om muligheder for pasning, hvis man eksempelvis som Louise og hendes mand varetager en kritisk funktion. Det var med andre ord ikke et tilbud til forældre, som bare for bekvemmelighedens skyld ville sende deres børn i institution.

Og det kan også ses på antallet af børn.

I Eventyrhaven var der den første lukkeuge fem fremmødte børn – i næste uge seks, og i den tredje uge 20 fordelt på fem stuer på grund af forsamlingsforbuddet på 10 personer.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen erkender, at det ikke er en optimal situation for forældrene at så mange institutioner er lukket ned.

»Det er en helt ekstrem situation, at vi skal lukke så meget ned som muligt og samtidig sørge for, at der er god og tryg pasning til dem, der har brug for det. Derfor er jeg også utroligt stolt af, hvor godt både vores pædagogiske personale, forældrene og ikke mindst børnene har tacklet alt det nye. For mig den villighed til at få tingene til at fungere noget af det, der vil stå stærkest tilbage efter de her uger.«

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce