Annonce
Debat

Lynetteholm: - Vi vil ikke lukkes inde bag en kunstig ø

Lynetteholm som den er på tegnebrættet. Copyright for visualiseringer: COWI, Arkitema, Tredje Natur
Annonce

Læserbrev: Gregers Hoff og Jørgen Hansen har i Østerbro avis den 3. februar nogle rigtig gode indlæg, som beskriver den ensidige fremstilling af Lynetteholm-projektet.

Jeg er selv ret skeptisk overfor den tilsyneladende meget positive holdning til Lynetteholm, og jeg mener, at beskrivelsen af at ” Østerbroere er positive over for Lynetteholm” er misvisende, og at den er baseret på en unuanceret fremstilling af hele projektet.

Som man spørger, får man svar, og konklusionerne er næsten givet på forhånd.

Jeg kan simpelt hen ikke forestille mig, at borgere på Østerbro, og for den sags skyld borgere i andre bydele, er interesseret i at København bliver lukket inde bag en stor kunstig Ø, som fuldstændig udelukker udsigt til Øresund, samt besværliggør sejlads til og fra Københavns havn.


Hele den demokratiske proces er også ret kritisabel, da borgerne ikke er blevet ordentligt hørt, og slet ikke på et fuldstændigt og retfærdigt og objektivt grundlag

Finn AnkerstjerneUdsigten fra Langelinie over Øresund, hvor man kan se Middelgrund, Flakfortet, Sundet og Sverige i baggrunden, for ikke at tale om den smukke solopgang, vil blive fuldstændig ødelagt af en høj mur af bygninger, hvor kun de rigeste har råd til at bo. Det er en ødelæggelse af det historiske og kulturelle København, som vi alle er stolte af og værdsætter højt.

Et København uden direkte udsigt og adgang til Øresund, er ikke København som købstad, vikingeboplads, naturlig havn, handelsplads, fiskerileje osv., og i nyere tid en hovedstad med stolte traditioner for sejlads i havneløb og kanaler med direkte og nem adgang til Øresund. Derudover vil der være alvorlige konsekvenser for livet, strømmen og biodiversiteten i Øresund.

I beskrivelsen af projektet står der bl.a. at Lynetteholm også skal fungere som kystsikring. Det er jo fint nok, men det er ikke helt korrekt, at det er en del af projektet. Kystsikringen af både Lynetteholm og København er noget, som skal etableres udover Holmen.

Hele den demokratiske proces er også ret kritisabel, da borgerne ikke er blevet ordentligt hørt, og slet ikke på et fuldstændigt og retfærdigt og objektivt grundlag.

Hele ideen og projektet bærer præg af, at det er et prestigeprojekt opfundet af utopiske politikere bag et skrivebord, som ønsker at tilføje en ide til deres cv. og at sikre deres eftermæle.

Stop Lynnetteholmprojektet nu, før der spildes massevis af borgernes penge på en tåbelig og utopist ide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce