Annonce
Østerbro

Lyngbyvej bliver skybrudssikret

Syv gange siden 2017 har Lyngbyvej været lukket på grund af oversvømmelser. Nu bruges penge på at lave et skybrudsbassin, der skulle afhjælpe problemet.. Foto: PR
Annonce

REGN: Biler med vand op til taget, kilometervis af køer og endda enkelte eventyrlystne svømmere på motorvejen. Sådan kan det se ud, når skybruddene rammer København og særligt Lyngbyvej.

Og det er stadig oftere grundet klimaforandringer. Siden 2010 har Lyngbyvej syv gange været lukket grundet oversvømmelse som følge af skybrud, men det skal snart være slut.

Mandag 7. januar godkendte Teknik- og Miljøudvalget en foreløbig og delvis løsning på problemet, der betyder, at. HOFOR omdanner en nærliggende gangtunnel til skybrudsbassin.

LÆS OGSÅ: Gangtunnel skal fyldes med vand

Derved kan man undgå nogle af oversvømmelserne på Lyngbyvej. Gangtunnelen går under Lyngbyvej ved Ryparken Station, og bliver dagligt brugt af ca. 1000 fodgængere.

Men en omdannelse fra gangtunnel til skybrudsbassin betyder ikke, at de mange fodgængere får vanskeligere ved at komme over vejen.

Lige ved siden af ligger allerede en gang- og cykelbro, som også kan få de mange fodgængere sikkert til og fra stationen og over vejen.

»Det her er en smart løsning på et problem, som har været til stor irritation for mange københavnere i mange år. Vi er blevet helt vant til at se Lyngbyvej stå under vand ved skybrud, men det må simpelthen ikke blive en tilbagevendende begivenhed. Når vi nu kan nedbringe risikoen for oversvømmelser ved skybrud relativt nemt, synes jeg, vi skal gøre det,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Mere langsigtet er planen, at man i 2027 har etableret en langt mere omfattende skybrudssikring ved at bygge Svanemøllen skybrudstunnel, der vil reducere risikoen for oversvømmelse af Lyngbyvej markant.

Til sammen vil Svanemøllen skybrudstunnel og den omdannede gangtunnel, give meget stor sikkerhed for at vi ikke længere skal opleve at Lyngbyvej lukkes på grund af oversvømmelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce