Annonce
Erhverv

Månedens Østerbrobutik: Irma og Østerbro er et godt match

Butikschef Peter Duelund møder kunderne ude i butikken i Lille Irma på Østerbro, når han tager sig af mange af de forskellige opgaver. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Byrd
Lille Irma på Østerbrogade 52 lige over for Søerne er kåret til Månedens Østerbrobutik. I forretningen lægger man vægt på kendskab til kunderne og Østerbro. Butikschefen Peter Duelund er østerbroer fra barnsben.
Annonce

Han har været østerbroer langt det meste af sit liv og er det fortsat, og han har været i Irma i 37 år. Så man kan roligt sige, at Peter Duelund må betegnes som oplagt som butikschef i en forretningskædens butikker på Østerbro.

- Det er rart at arbejde der, hvor jeg har dybe rødder, siger han og fastslår:

- Irma og Østerbro er et godt match.

Annonce

Ikke den dybe tallerken

Peter Duelund har været butikschef i Irma på Østerbrogade 52 i  fem år, siden den i 2015 blev omdannet til det nye koncept Lille Irma. Og det gør han og de øvrige i personalet så godt, at de er kåret til Månedens Østerbrobutik for november.

-  Vi skal ikke gå og opfinde den dybe tallerken. Vi skal være nærværende og give kunderne, hvad de vil have. Folk skal kunne handle færdigt ind her. Vi har måske ikke fem variationer af vanillestænger, men vi har de bedste, fastslår han om den 200 kvadratmeter store Lille Irma.

Det er mange kunder glade for. En læser som har indstillet Lille Irma til Månedens Østerbrobutik skriver:

- Medarbejderne er venlige, hjælpsomme og har let til smil. De er af begge køn og i forskellige aldersklasser. Du får på fornemmelsen, at personalet kender dig og har ventet på, at du ville møde op.

Og om butikschefen lyder skudsmålet:

- Det er som om Peter Duelund er alle steder. Han står ved kassen, henter ekstra forsyninger, bærer skrald ud. Han hilser på de nye kunder. Han er eksemplet på, hvordan en succesfuld chef kan være både over for sine medarbejdere og sine kunder.

Annonce

Navne på hunde

Mens Østerbro Avis er til stede, oplever vi, hvordan Peter Duelund kender kunderne ved navn og også kender deres indkøbsvaner.

- Vi er på talefod med mange, også børnene og hundene. Jeg kender navne på mange af hundene, siger han med et smil.

Da Peter Duelund begyndte som butikschef på det Østerbro, han kender så godt, havde han været vidt omkring i andre Irmaer i hovedstadsområdet og Nordsjælland gennem mere end 30 år. I den periode har ejeren Coop - som tidligere hed FDB - været tæt på at sælge Irma, der stammer helt tilbage fra 1886, og som FDB - brugsbevægelsen - overtog i 1982.


Det er noget helt særligt at kigge ned af Søerne til Irma-hønen, når solen står op


Men Irma er vendt stærkt tilbage og er især målrettet hovedstaden, som den også udspringer af, og har haft fokus på økologi før alle andre supermarkedskæder. Selvom det er en del af Coop, oplever Peter Duelund, at der fortsat er noget særligt ved Irma.

- Der er en særlig Irma-ånd, og det bunder i nærvær og kundeservice. Vi har også egne mærker, og så giver Irma små leverandører en chance, siger han og nævner også det særlige sammenhold.

- Folk har respekt for Irma, og mange kollegaer har været her i mange år, siger han.

Annonce

Ned til Irmahønen

Udover Lille Irma er der pt. syv Irma'er på Østerbro. Og med sit kendskab til bydelen har Peter Duelund nogle bud på, hvorfor kæden står så stærkt her.

- Kunderne er kvalitetsbevidste og har et forholdsvis godt rådighedsbeløb. Det virker ikke som om, at penge er noget problem. Og lige præcis økokologi og bevidste valg er noget, som kunderne går op i. Vi sælger godt af rengøringsmidler og hudplejeprodukter, som er svanemærkede, siger han og tilføjer om Lille Irmas beliggenhed:

- Det er noget helt særligt at kigge ned af Søerne til Irma-hønen, når solen står op, eller når der holder 100 cykler i kø på cykelstien foran forretningen. Jeg kan godt lide den urbane stemning, samtidig med at Østerbro er et relativt fredeligt område.

Irma-hønen blinker ved Dronning Louises Bro mellem Sortedam og Peblinge Sø - få meter fra hvor den første Irma opstod i Ravnsborggade i 1800-tallet. Der er Irma på Østerbrogade 52 alligevel noget nyere, men har en historie tilbage til 1972.

Annonce

Savnet 1. maj og fodbold

Peter Duelund bor selv i Nordhavn, som han er flyttet til sammen med sin kone, efter børnene flyttede hjemmefra. Tidligere har han boet i 26 år i Hjelmsgade i Tåsingegade-kvarteret og som barn omkring Østerport.

- Og som barn gik jeg med reklamer for Irma i Masnedøgade, fortæller han. Her er der ikke en Irma længere, i mange år hed butikken Fakta, men nu har Coop valgt at omdanne den til det nye koncept Coop365.

2020 har været anderledes for Lille Irma på samme måde som for alle andre. Supermarkeder hører dog til dem, der generelt har haft succes i corona-året.

- Jeg har savnet 1. maj og fodboldkampe i år, men vi skal ikke pibe, det kunne være meget værre, som det har været for andre brancher. Vi har haft gavn af, at folk har arbejdet hjemme og købt mere her til frokost i stedet for i kantinen på arbejdet, og så har folk også købt mere at hygge sig med i 2020. Vi har kunnet se en stigning i salget af vin og konfekture, fortæller Peter Duelund.

Månedens Østerbrobutik

Forretningerne som er kåret til Månedens Østerbrobutik er indstillet af borgerne på Østerbro Avis’ Facebookside: Østerbroliv eller ved anden henvendelse til avisen. Det sker på baggrund af blandt andet service, kundepleje, udsmykning og kvalitet. På baggrund af indstillingerne udvælger arrangørerne Danske Bank og Østerbro Avis månedens butik.

Der kåres syv butikker om året, de syv vindere er i 2020: Odin Fisk, Spaghetti Martelli, Juno The Bakery, Paradis Blomsten, Iki Sushi, Park Bio og Lille Irma.

Alle Månedens Østerbrobutikker deltager i konkurrencen om at blive Årets Østerbrobutik, hvor præmien udover æren og diplomet er 10.000 kroner. Dette afgøres til januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce