Annonce
Butiksliv

Månedens Østerbrobutik: Sushi møder det nordiske køkken

Personale fra Iki Sushi med indehaveren Jie Gong i midten i forgrunden. Bagerst repræsentanter fra Østerbro Avis - medierådgiver Lene Johnsen og journalist Thomas Frederiksen - og Danske Bank Østerbro - ved forretningschef Anders Bebe Hansen  (th), som har uddelt hæderen Månedens Østerbrobutik til forretningen.
Iki Sushi er kåret til Månedens Østerbrobutik. Sushistedet har takeawy i Århusgade og restaurant i Nordre Frihavnsgade og blander det asiatiske køkken med andre kulinariske indtryk.
Annonce

Sushi var forlængst slået igennem i Danmark i 2014, alligevel mente Jie Gong og hendes mand Jian Zhao, at de kunne tilføje madmarkedet noget nyt.

- Vi syntes, at vi kunne lave noget mere spændende sushi, som der ikke var i forvejen, fortæller Jie Gong, der dengang arbejdede i et rejsebureau.


Vi syntes, at vi kunne lave noget mere spændende sushi, som der ikke var i forvejen


Tidligere havde hun arbejdet på spisesteder, og hendes mand er kok med både erfaring fra det asiatiske og det nordiske køkken. Derfor besluttede de sig for at kaste sig ud i at blive selvstændige med eget spisested.

Annonce

Ikke kun i boks

De åbnede take away-sted i Århusgade 1. november 2014, præcis et år efter åbnede de restauranten i Nordre Frihavnsgade.

- Det var synd, at kunderne kun kunne tage al den gode mad ned i en boks, siger hun som årsag til at udvide med restauranten. Og østerbroerne har taget godt imod de to steder.

- Østerbros lækreste sushi, er der en af brugerne på Østerbro Avis' Facebookside, som  har betegnet Iki Sushi. Og flere er enige. Derfor er restauranten Månedens Østerbrobutik i september, en hæder som Danske Bank Østerbro og Østerbro Avis står bag.

Siden Iki Sushi åbnede på Østerbro, er der også startet filialer på Vesterbro og Frederiksberg.

Annonce

Jalapenos og rødkål

Jie Gong understreger, at hun elsker klassisk sushi, men hun og hendes mand elsker også at blande det med ukendte elementer.

- I Spanien blev vi inspireret af at lave en dressing med jalapenos, og fra det nordiske køkken har vi blandt andet strimler af rødbeder, fortæller hun. Ægteparret byder udover sushi på japanske drikkevarer.

Parret stammer selv fra Kina, fra to forskellige steder i det store land, og er mødtes i Danmark. Jie Gong har boet her, siden hun var 20 år i 2003.

De har en datter og bor i Nordhavn, så der er ikke langt til spisestederne på Østerbro.

Månedens Østerbrobutik

Forretningerne som er kåret til Månedens Østerbrobutik er indstillet af borgerne på Østerbro Avis’ Facebookside: Østerbroliv på baggrund af blandt andet service, kundepleje, udsmykning og kvalitet. På baggrund af indstillingerne udvælger Danske Bank og Østerbro Avis månedens butik.

Der kåres i alt syv butikker om året, indtil videre har Odin Fisk, Spaghetti Martelli, Juno The Bakery, Paradis Blomsten og Iki Sushi vundet i 2020. 

Alle Månedens Østerbrobutikker deltager i konkurrencen om at blive Årets Østerbrobutik, hvor præmien udover æren og diplomet er 10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Festival: På sporet af klimaet

Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Annonce