Annonce
Trafik

Minder om et trinbræt: - Nordhavn Station trænger til en opdatering

Nordhavn Station skal rykkes tættere på Århusgade for at opnå sammenhæng med metroen, hvis det står til regeringen. Foto: Thomas Frederiksen
Det som var meningen fra begyndelsen, har regeringen nu med i sit trafikudspil: At samle S-tog og metro på Nordhavn Station.

Der er et godt stykke at gå mellem metrostationen og S-togsstationen på Nordhavn Station. Når man kommer op fra metroen i Østbanegade, er der et par hundrede meter frem til S-togsperronen.

Pengene til at flytte den eksisterende station er ikke blevet fundet, selvom det egentlig var meningen, da metroen skulle åbne, hvilket skete i 2020.

Nu har regeringen i deres transportudspil forelsået, at stationen skal ombygges for at sikre bedre sammenhæng mellem S-tog og metro.

Minder om trinbræt

Og det er en god idé, mener de borgere, som Østerbro Avis møder ved Nordhavn Station.

- Det giver god mening, når man skal skifte og vil hjælpe et par minutter på rejsetiden, siger pendleren Daniel Ydegaard, og Sille Hjort, der bor i nærheden, mener også, at det vil være et løft.


Nordhavn Station trænger til en opdatering, det minder efterhånden om et trinbræt

Marie Varming


- Jeg vil bruge metroen noget mere, hvis det blev rykket sammen, i stedet for tager jeg tit S-toget, fordi det der tættere på mig. Regnede egentlig også med, at det var meningen, siger hun. Og det var det jo også.

Marie Varming bor lige over for S-togsstationen. Hun lever gerne med, at perronen kommer lidt længere væk fra hendes bopæl, til fordel at stationen samles.

- Det gør mig ikke noget, at stationen kommer væk fra mine vinduer. Og Nordhavn Station trænger til en opdatering, det minder efterhånden om et trinbræt, siger hun, samtidig med hun håber, at en ændring ikke vil føre alt for meget byggelarm med sig.

Annonce

Salg på Lynetteholm

Fra københavnsk side - også fra regeringens socialdemokratiske partifæller - har der været kritik af, at der er langt mellem prioriteterne i regeringens transportudspil, når det gælder København.

Metro- og vejforbindelse til Lynetteholm er også nævnt, men her fremhæves det, at det pengene hertil kan skaffes fra udviklingen af det nye område - altså grundsalg - og dermed ikke nødvendigvis penge fra staten.

Udspillet rummer dog også flere S-togsafgange, ændring omkring hovedbanegården og udvidelser i motorvejene omkring København.

Sille Hjort mener, at det vil give god mening at rykke S-tog og metro tættere på hinanden. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce