Annonce
Hærværk

Mobil politistation rykker ind på Østerbro

Julie Lindberg-Levin med sin søn Luca foran familiens ridsede bil. Arkivfoto: Thomas Frederiksen
Politiet vil tæt på borgere i det område, hvor folk har fået ridset deres biler.
Annonce

Østerbro Avis beskrev i juni, hvordan mange borgere på oplevede, at deres biler var blevet ridset af ukendte gerningsmænd i sidegader til Østerbrogade. Det drejede sig typisk om større såkaldte SUV-biler, og på en tur en tilfældig eftermiddag kunne avisen se omkring 20-30 biler, der var ridset.

Københavns Politi oplyser, at antallet siden er faldet, men ikke desto mindre er den type hærværk der stadigvæk, og primært på Østerbro.

I fredags sigtede Københavns Politi en mand for hærværk i forbindelse med sagerne fra Østerbro. Han er mistænkt for at ridse en bil, og politiet er nu ved at efterforske, om han også kan stå bag flere andre sager om tilsvarende hærværk mod biler på Østerbro.

Tirsdag klokken 17-20 vil lokalpolitiet opstille en mobil politistation på hjørnet af Ribegade og J. E. Ohlsensgade, hvor de vil invitere lokale borgere forbi.


Vi håber, at mange lokale borgere vil komme forbi til en snak med os - deres lokale betjente


- Vi håber, at mange lokale borgere vil komme forbi til en snak med os - deres lokale betjente – både for at høre om, hvordan vi arbejder med sagerne, men også for at høre om, hvordan de som borgere skal forholde sig, siger leder af nærpolitiet i Nordøst, Thomas Ahlburg, i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer til, at borgere med biler parkeret i området er ekstra opmærksomme på eventuelle ridser og at de – såfremt der skulle være lavet hærværk på deres bil – straks kontakter politiet på 114.

Jo mere præcis man kan være i forhold til muligt gerningstidspunkt, des nemmere bliver sporsikringen for politiet nemlig, oplyser de. Tidligere skulle den mobile politistation også have været der på torsdag, men efter anholdelsen fredag er det kun tirsdag, at den er der.

Annonce
Annonce
arkitektur

Nu kan du indstille Årets Arne 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn og natur

Forskere i små størrelser

Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Annonce