Annonce
Kultur

Museum på Østerbro vinder kulturpris: - Museer skal være for alle

Den Hirschsprungske Samling er et af de tre museer, der kan kalde sig vinderen af Kulturprisen til Danish Rainbow Awards 2020. Foto: Ole Klitgaard
Annonce

Danish Rainbow Awards løb af stablen onsdag 30. september, og her kunne tre museer glæde sig over at kunne kalde sig de stolte vindere af Kulturprisen. Der er tale om Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og til sidst, men ikke mindst, Den Hirschsprungske Samling, der har placering på Østerbro.

Helt konkret fik museerne prisen for det undervisningsmateriale, der blev lavet til den anmelderroste udstilling fra 2019 og 2020 'Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab'. Materialet, der er udviklet til folkeskoler og gymnasier, sætter et særligt fokus på kunst, køn, seksualitet og identitet - både i et historisk og nutidigt perspektiv.

- Vi er meget glade og stolte over at have vundet denne flotte og vigtige pris. Museer skal være for alle, og Kulturprisen er med til at understrege, at også museerne er centrale aktører i arbejdet med at fremme diversitet og mangfoldighed, påpeger Gertrud Oelsner, direktør for Den Hirschsprungske Samling, i en pressemeddelelse.

Udstillingen, der lå til grund for undervisningsmaterialet, præsenterer nye, aktuelle vinkler på Kristian Zahrtmann og hans såkaldte 'queer' kunst. Han var en pioner inden for sit felt og var en af de første, der turde at bruge og iscenesætte sig selv.

Danish Rainbow Awards afholdes hvert år og hylder organisationer og enkeltpersoner, der skaber opmærksomhed, liv og indhold i Danmarks LGBT-miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Debat

Bedre muligheder for svømmeglade

Annonce