Annonce
Uro

Børn drikker vodka og tager lattergas på legeplads: Nu sætter lokale pædagoger ind

Der er blandt andet taget lattergas, når unge har hængt ud på legepladsen ved skolen. Billedet her stammer ikke fra Skolen på Strandboulevarden, men er et ældre arkivbillede. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fritidscenter vil fremover være til stede med personale for at prøve at få styr på en stor gruppe unge, der fredag og lørdag aften samles på legepladsen ved Skolen på Strandboulevarden.
Annonce

Forældre med børn på Pumpestationens Fritidscenter og Klub Lomholt har fået en mail om, at klubben frem til efterårsferien vil have personale synligt til stede på legepladsen ved Skolen på Strandboulevarden fredag og lørdag mellem 19 og 22.

Det sker, fordi 50 til 60 unge i weekenderne efter klokken 20 forsamles på legepladsen, hvor de drikker alkohol, ryger, tager lattergas og opfører sig støjende. De unge er i 12 til 14 års-alderen.

- Det er ikke i orden, der er unge på helt ned til mellem 12 og 14 år, der sniffer lattergas og drikker vodka. Derfor sætter vi nu ind og sender medarbejdere derover. For hvis nogen af de børn, vi har i Pumpestationens Fritidscenter og Klub Lomholt, vælger at gå derover i stedet for at tage imod vores tilbud, vil vi finde ud af, hvorfor, siger Sanne Thorvil.


Vi ved ikke, hvorfor børnene gør det. Det er jo ellers børn, hvor langt de fleste kommer fra ressourcestærke hjem


Hun er souschef i Pumpestationens Fritidscenter, som er en selvejet insitution for børn og unge i alderen 10 til 18 år.

Annonce

Der er fritidstilbud

Pumpestationen reagerer efter klubbens afdelingsleder ved selvsyn har konstateret de store forsamlinger af børn og unge på legepladsen torsdage, fredage og lørdag aftener. Beboere i området har da også længe været geneneret af nattelivet på legepladsen, som er meget højlydt.

- Hvis der er børn helt ned til 12 – 14 år, der er på legepladsen, så bør de børn i stedet være på klubberne, hvor der er voksenopsyn. Vi går nu der over og snakker med børnene for at finde ud af, om det er unge uden klubber. Og hvis det er unge, der er i fritidsklubber, hvorfor vælger de så legepladsen i stedet for de tilbud, vi har til dem, siger Sanne Thorvil.

Hun understreger, at corona ikke er nogen forklaring på, de unge vælger at samles på legepladsen ved Skolen på Strandboulevarden. For der er i fritidsregi corona-sikrede tilbud, de unge kan gøre brug af.

Skraldet på legepladsen tegner billede af, at de unge, der forsamles der, har en forkærlighed for lattergaspatroner, vodka, cigaretter og joints. Det er Sanne Thorvils indtryk, at især lattergaspatroner og vodka er i høj kurs blandt børn og unge på legepladsen.

Annonce

Tag en ekstra snak

Hvorfor større grupper af børn ned til 12 til 14 år synes at foretrække rusmidler og ulovlige forsamlinger frem for fritidstilbuddene med pædagogisk opsyn og aktiviteter, har Sanne Thorvil endnu ingen forklaring på.

- Vi ved ikke, hvorfor børnene gør det. Det er jo ellers børn, hvor langt de fleste kommer fra ressourcestærke hjem, siger hun.

I den forbindelse opfordrer Sanne Thorvil forældre på Østerbro til at udvise ekstra opmærksomhed overfor sine børn.

- Tag en ekstra snak med børnene om adfærd i det offentlige rum og om fornuftige forholdsregler i forhold til corona-smitte, siger Sanne Thorvil.

Hvis Pumpestationen og Lomholt vurderer, der er tale om et større problem, vil klubberne indlede et koordineret tilbud i samarbejde med alle de fritids- og ungdomsklubber, der er på Østerbro, for at bidrage til en løsning på problemerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Debat

Bedre muligheder for svømmeglade

Annonce