Annonce
Erhverv

Næsten alle forretninger ligger udendørs her: Åbning 1. marts gavner Østerbros butiksliv

Nu kan Østerbros mange specialforretninger åbne igen. Foto: Thomas Frederiksen

Fra på mandag 1. marts åbner Danmark noget mere, end vi har været vant til de sidste par måneder.

Nogen mener, at det er for lidt, men noget sker der, og når det gælder butikslivet, er åbningerne noget, som i høj grad kommer et område som Østerbro til gavn.

Detailbutikker, for eksempel isenkræmmere og boghandlere, under 5.000 kvadratmeter, som ikke ligger i storcentre, genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav. Da Østerbros specialforretninger - bortset fra et par enkelte - ligger på veje og i gader og er under 5000 kvadratmeter, kan de dermed åbne fra på mandag.

- Det er meget positivt at butikkerne på Østerbro nu må åbne. Butikkerne er klar og vil gøre alt hvad de kan, for at det er trygt og sikkert at handle. Det er yderst tiltrængt. Dog savner jeg at de liberale erhverv også bliver inkluderet, siger Østerbro Handelsforenings formand Peter Koldby.

De liberale erhverv er blandt andet frisører, som der er en hel del af på Østerbro og mange kunder meget gerne snart vil besøge, tatovører og skønhedsklinikker.

For Østerbros studerende og skoleelever er der ikke noget nyt om at kunne komme i skole i denne omgang generelt set, dog er det skrevet ind i aftaleteksten, at skoler og uddannelser i endnu højere grad bør gøre brug af mulighederne for, at elever, der har vanskeligheder, kommer ind på skolen og modtager undervisning, og at elever, som mistrives, kan mødes i mindre grupper med læreren. Udendørs og med afstand.

For det lokale foreningsliv - blandt andet idrætsklubber - har det betydning, at forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer, når det gælder udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

At de tiltag og restriktioner, der ikke lempes, forlænges til og med den 5. april.

Genåbningsaftalen er indgået mellem den socialdemokratiske regering, SF, Enhedslisten og de radikale. De blå partier forlod - eller blev sendt udenfor, alt efter øjnene som ser - af forhandlingerne i aftes.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Annonce