Annonce
Debat

Nedlæg gabende tom vej og etabler i stedet en park

- De eksisterende grønne områder betyder også, at det ikke vil kræve mange ressourcer at omdanne alléen til en park, med gennemgående cykelsti, på samme måde som den yderst populærere nørrebropark, skriver Tobias Bornakke i dette indlæg.
Annonce

Læserbrev: Hvis du bor på ydre Østerbro, og fra tid til anden besøger Nørrebro via Haraldsgade, har du helt sikkert oplevet at holde for rødt i et gabende tomt kryds. Måske har du endda overvejet muligheden til, forsigtigt at liste over ”nu der ikke er en sjæl i miles omkreds”.

Lersø Parkallé minder desværre ganske meget om de mennesketomme nordjyske motorveje. Det er drøn ærgerligt, da pladsen i vores hovedstad er trang.


Området mellem Haraldsgade og Strødamsvej er faktisk ideelt til en ny park på Østerbro.

Tobias Bornakke


Men det behøver ikke at være sådan: Området mellem Haraldsgade og Strødamsvej er faktisk ideelt til en ny park på Østerbro.

Allerede i dag er der store grønne områder på siden og imellem vejbanerne som vejen dog blokerer for en fornuftig brug af. De eksisterende grønne områder betyder også, at det ikke vil kræve mange ressourcer at omdanne alléen til en park, med gennemgående cykelsti, på samme måde som den yderst populærere nørrebropark.

Jeg stiller i efteråret op til vores borgerrepræsentation for SF. Bliver jeg valgt vil jeg bl.a. arbejde for at Lersø Parkallé, og andre tomme veje i København, omdannes til parker.

Coronakrisen har om noget vist os behovet for grønne områder, der selv på en iskold vinterdag har været fyldt med københavnere i alle aldre.

Det er på tide at vi tager ved lære af dette behov og gør Lersø Parkallé til Lersø Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce