Annonce
Østerbro

Nepalesisk folkekøkken bliver til take away

Krishna Adhikari (th) og Badal Maharjan (tv) . - Foto: Prabhuram Aryal

Hver torsdag var der, indtil coronaen strammede sit greb om Danmark, nepalesisk folkekøkken hver torsdag i Krudttønden. Det er nu konverteret til take away - hver dag.

Annonce

Ved du hvordan nepalesisk mad smager? Hvis ikke så er det måske tid til at tage forbi Krudttønden, hvor Østerbros nepalesiske folkekøkken på grund af Covid-19 er blevet til napalesisk take away.

Ifølge medindehaver af Lamfuz, Badal Maharjaner, er napalesisk mad en eksplosiv smagsforestilling inspireret af traditionelle nepalesiske krydderier - og så er det økologiske råvarer.

Annonce

Folkekøkken til take away

Før covid-19 gjorde sit indtog i Danmark, var Lamfuz folkekøkken fast inventar hver torsdag på Krudttønden. Udover at have folkekøkken serverede de mad til de forskellige kulturelle arrangementer der var på Krudttønden. Derudover brugte de deres elektriske ladcykel til at bringe mad udtil hele København til selskaber, frokoster og pop-up events.

Den funktion er nu blevet til en nepalisisk fast take away på krudttønden med mulighed for udbringning på hele Østerbro.

»Indtil vi igen kan byde indenfor i Krudttønden, til økologisk nepalesisk takeaway,« siger Lamfuz Badal Maharjaner,« og fortæller, at man blot skal bestille sin mad før kl. 16. på dagen, hvor man ønsker take away. Han fortsætter: »Vi leverer på Østerbro fra 18-20 for 19 kroner, og du kan selvfølgelig hente maden gratis på Krudttønden mellem 18 og 20.«

Annonce

Fra Nepal til Østerbro

”Vi er hver især vokset op i de nepalesiske rismarker, hvor vi har leget og løbet rundt,« fortæller medejer Krishna Adhikari der, ligesom Badal Maharjaner, har boet i Danmark i ni år.

Artiklen fortsætter under billedet.

»Vi mødte hinanden på de københavnske cafeer og restauranter, vi arbejdede på. Vi begyndte at hænge ud sammen, og efter en nat med mange øl kom ideen: ‘Hey, lad os lave noget sammen’, og resultatet blev til Lamfuz ,» siger Krishna Adhikari, og fortæller at de begge længtes hjem efter det nepalesiske køkken, som består af friske grøntsager, bønner og linser og krydderier som sørger for en spændende smagsoplevelse.

»Vi er stolte af at servere vores nepalesiske barndoms madkultur til Østerbro,« siger Badal Maharjan og siger afsluttende og så længe der er corona, har vi take away på krudttønden, og du er mere end velkommen.«

Nepalesisk take away på Krudttønden

  • Du kan bestille ved at ringe eller sms’e på 5326 9199/4239 9685 eller ved skrive til Lamfuz via Messenger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce