Annonce
Østerbro

Nu bliver Nordre Frihavnsgade endelig sikker

Lokale beboere, politikere, Østerbro Lokaludvalg og Københavns Kommune har længe arbejdet for at gøre Nordre Frihavnsgade mere sikker for cyklister og gående. Foto: Michael Paldan

Læserbrev: Jeg cykler altid udenom Nordre Frihavnsgade, også selvom det betyder en stor omvej. Også selvom jeg bor lige ved siden af. Og sådan har det været i de 25 år, jeg har boet på Østerbro.

Nordre Frihavnsgade er en af de mest utrygge og trafikerede gader i bydelen. Derfor har lokale beboere, Enhedslisten, Østerbro Lokaludvalg og Københavns Kommune længe arbejdet for at gøre gaden mere sikker for cyklister og gående.

Hidtil har politiet nedlagt veto. Men nu har Transportministeriet endelig givet kommunen medhold: Nordre Frihavnsgade skal omdannes til en cykelgade, hvor trafikken skal foregå på de bløde trafikanters præmisser i stedet for bilisternes.

Desværre ser vi alt for tit, at politiet prøver at stoppe de trafiksikringsprojekter vi vedtager på Rådhuset. Politiet har nemlig vetoret, når det gælder trafiksikkerheden. Men den vetoret bruger de også i forhold til trafikafviklingen, og det er ikke deres opgave. Det er en sag for det politiske flertal på Rådhuset. Og det har ministeriet heldigvis givet os ret i.

Nu glæder jeg mig til snart at kunne cykle trygt igennem Nordre Frihavnsgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce