Annonce
Byliv

Nu bliver udeservering mulig igen: Cykelstativer fjernes

Medejer af Pasteur Anders Gisselbæk i sommeren 2019, hvor han viser cykelparkeringen, hvor der tidligere var udeservering. Nu skal der være borde og stole til kunder igen. Arkivfoto: Martin Sørensen
Efter mere end to års kamp bliver cykelstativer fjernet foran vinbaren Pasteur på Trianglen. Så skulle der blive god plads til at nyde vindråberne i solen til sommer.

De havde en fantastisk sommer i 2018 på Vinbar Pasteur på Trianglen, hvor folk nød at sidde uden for og nyde dråberne i de lange og varme aftener.

Derfor kom det som et chok for dem den efterfølgende vinter, at der skulle sættes cykelstativer op i tilknytning til den kommende metrostation, lige hvor de havde haft udeservering. 17 ud af omkring 650 cykelparkeringspladser skulle placeres lige der.

To år efter cykelstativerne blev sat op, skal de fjernes igen, har et politisk flertal besluttet i et omfattende forlig på Københavns Rådhus, hvor ubrugte penge fordeles.

- Venstre glæder os over, at det lykkedes at finde pengene til at flytte cykelstativerne - og dermed give en håndsrækning til en lokal erhvervsdrivende. Det har fra starten af været helt skævt med cykelstativer foran Pasteur, og det er dejligt, at endnu flere Østerbro-borgere nu får mulighed for at nyde et glas vin udenfor - for eksempel på vej til kamp i Parken, lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Annonce

Se tiden an

Allerede i slutningen af 2019 foreslog de radikales Mette Annelie Rasmussen at flytte cykelparkeringen, men blev dengang stemt ned af et flertal i teknik- og miljøudvalget, som mente, at tiden skulle ses an.

- Alle gode ting kommer til den, som venter, konstaterer hun.


Oven på alt det er det her bare årets bedste nyhed, det er så lækkert

Anders Gisselbæk


Fra vinbaren er der naturligvis glæde. Udover problemer med udeservering er hele corona-problematikken kommet ind over, og der er også uenighed mellem vinbaren og andelsforeningen, den ligger i, om vilkårene for at drive beværtning, som har fået et retsligt efterspil.

-Oven på alt det er det her bare årets bedste nyhed, det er så lækkert, lyder det fra en glad medejer, Anders Gisselbæk og supplerer:

- Det er hårdt, og vi taler om overlevelse, men vi ser meget positivt på det her.

Annonce

Kunne ikke vente

Formand for Østerbro Lokaludvalg Allan Marouf opfordrede kraftigt politikerne i overførselsforhandlingerne til, at pengene til at flytte cykelstativerne kunne sættes af netop nu og ikke senere.

- Vinbaren kunne ikke vente på budgetforhandlingerne, hvor pengene først bruges næste år. Det er nødvendigt, at vi giver en håndsrækning til vores erhvervsliv i gaderne, som er så hårdt ramt af nedlukningen, mener han.

Vinbar Pasteur afløste i 2017 det over 130 år gamle værtshus Røde Lygte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce