Annonce
Østerbro

Nu kan du komme på opdagelse i Danmarks ældste villakvarter

På Østerbro ligger Danmarks ældste villakvarter. Det historiske kvarter hedder Rosenvænget, som du har mulighed for at opleve nærmere. Foto: Marie Louise Høstbo

Rosenvængets Kvarter på Østerbro er Danmarks ældste villakvarter, og du kan nu komme med på opdagelse, når kunsthistoriker Gitte Ladegaard giver et indblik i kvarterets helt unikke arkitektur.

På den historiske rejse vil deltagerne blandt andet få en historisk indsigt i bygningerne, der repræsenterer villaarkitekturens udvikling fra 1850’erne op til nutidens funktionalisme.

Ligeledes vil Gitte Ladegaard fortælle om de indflydelsesrige kulturpersonligheder, der har bidraget til stedets ånd og dermed er blevet en del af historien om Rosenvænget.

De deltagende kan se frem til en vandretur i en lille, grøn oase, hvis tidligste beboere har sat markante aftryk på Danmarkshistorien.

Mødestedet for rundvisningen er hjørnet af Rosenvængets Sideallé og Rosenvængets Hovedvej ved kastanjetræet 18. og 28. april. Rundvisningen varer 90 minutter, og tilmelding skal ske på forhånd.

Du må kun møde op ved mødestedet, hvis du har modtaget en bekræftelse på, at du er iblandt de ti deltagere.

Sundhedsstyrelsen retningslinjer følges, og du kan tilmelde dig i dette link.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce