Annonce
Østerbro

Nu samler vi Østerbro: Corona skal IKKE slå det lokale handelsliv ihjel!

- Foto: Arkiv

Køb et par af dine julegaver nu. Køb fire bøffer hos slagteren og hent dem på den anden side af corona og bestil og betal allerede nu en frisørtid til efteråret. Østerbro Avis sætter to kampagner i gang, så vi kan redde bydelens butikker.

Annonce

Det er ikke længere nok bare at sige ’Handl lokalt’. Der skal meget mere til, hvis de butikker, vi havde i går og i dag, også skal være der på den anden side af corona. Og det skal de!

For bydelens forretninger er blandt hovedrolleindehaverne, når der skabes lokalt liv. Og når vi siger forretninger, så er det selvfølgelig alt fra caféer og restauranter, til håndværkere og butikker, og alle andre der får de lokale hjul til at dreje rundt. De er alle med til at skabe det liv, der samler Østerbro, og det liv vil vi ikke undvære.

Men lige nu er corona-situationen ved at slå mange forretningers indtægtsgrundlag ihjel. Det er logik, når vi alle følger myndighedernes anvisninger og holder os indendørs i stedet for at leve det levende liv, som vi plejer – blandt andet i bydelens handelsliv.

Derfor skal Østerbro nu sætte alle kræfter ind på at bakke op om bydelens forretninger, og Østerbro Avis går selvfølgelig forrest.

Annonce

Køb og betal nu, nyd senere

Helt konkret sætter vi to kampagner i gang. Først til jer kunder: ’Køb og betal nu, nyd senere’.

Så kommer der penge i kasserne derude, og på den måde holder vi liv i forretningerne. De har brug for handel, NU.

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Lad mig nævne i flæng, og du fortsætter bare selv… Først den helt oplagte; Køb og betal et gavekort nu og her til to-tre af dine lokale yndlingsbutikker. Du kan indløse dem på den anden side af corona. Så har du det at glæde dig til.

Eller hvad med at booke tid hos frisøren, på autoværkstedet eller hos fodterapeuten til engang efter sommerferien og betal en del af beløbet nu. Eller det hele. De vil glo lidt, og de bliver glade.

Eller ring ned til slagteren, fiskehandleren og bageren og køb lammekølle, torskefileter og seks croissanter – du siger til dem, at du kommer ned og henter varerne, når vi er på den anden side af corona, men at du insisterer på at betale nu. Og jeg kan love dig, at de står klar med varerne, pakket fint ind og med det største, varme smil, når du kommer ned og henter dem.

En mulighed kunne også være at bestille bord på den lokale café, restaurant eller dit yndlings værtshus til efteråret og betale nu. Eller bestille blomster til bryllupsdagen til efteråret, fire cykellapninger til sommer, eller … ja, som sagt er det kun fantasien, der sætter grænser.

Annonce

Østerbro Avis smider ekstra gavekort i puljen

Du skal selvfølgelig ikke gøre det hele og slet ikke på én gang. Men køber og betaler du bare lidt nu, så har du allerede gjort en kæmpe forskel. Sammen med de hundredvis af andre lokale der også har købt og betalt på forhånd. Mange bække små.

Du kan gøre det i fred og ro, og alt er godt. Men du kan også lægge et billede fra dit køb op på Instagram med hashtag #Østerbrovinderovercorona og deltage i lodtrækningen om gavekort til dine lokale yndlingsbutikker. Østerbro Avis stiller hver uge et gavekort a’ kr. 500,- på højkant til jer, der køber og lægger op på Instagram.

Annonce

Nu skal forretningerne være kreative

Og nu til jer forretningsdrivende; nu skal I tænke ud af boksen! Vi stiller til gengæld spalteplads til rådighed på nettet og i avisen, hvis I finder på en kreativ måde at samle penge ind nu, og som samtidig skaber lidt liv, begejstring og optimisme.

Igen sætter kun fantasien grænser. Hvad med at lave en støttepakke med et par gode ting fra butikken og med ekstra rabat? En støttepakke, som folk kan købe nu og hente senere?! Eller få leveret.

Eller hvad med at sælge billetter til en ’farvel corona gadefest’, når den tid kommer. Billetterne sælges nu, og så finder vi ud af festen senere. Avisen hjælper gerne.

Eller sælge ’spøgelsesbilletter’ til en begivenhed, der aldrig kommer til at ske, men som folk gerne vil købe billetter til for at støtte, så I også er der på den anden side af corona?!

Eller I kan livestreame en koncert, eller et virtuelt bankospil eller alt der i mellem, og bede folk om at donere før, under og efter.

I kan udstede ’folkeaktier’, I kan sætte butiksbestyrerens slips på auktion, I kan … ja, igen sætter kun fantasien grænser.

Byd ind og fortæl os, hvad I finder på, så bringer vi det videre på Facebook, på minby.dk og i avisen. Værsgo’.

Nu står vi sammen for at redde vores handelsliv! Østerbro vinder over corona. Og kampen begynder… Nu.

Jesper Gisli, chefredaktør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce