Annonce
Byliv

Ny bistro vil være de lokales samlingspunkt

Foto: Mads Wagner
Tre venner, hvoraf de to kender hinanden tilbage fra lilleputfodbold, har åbnet den franskinspirerede bistro Le Lac i Classensgade. Deres ambition er at blive de lokales udvidede spisestue.

Selvom Le Lac end ikke har været åben en måned, er der godt fyldt op i bistroen på Classensgade 11A den hverdagsaften, hvor Østerbro Avis  er forbi. Bistroen ligger, hvor der senest var '& Rudolph'. Men den tidligere knaldrøde facade er nu skiftet ud med dæmpede naturfarver.

Naturfarverne suppleres af et behageligt, blødt lys overalt i bistroen. Over baren og et par høje borde, hvor man kan komme ind og spise, selv hvis der er fuldt booket i resten af bistroen, hænger lamperne i forskellige højder. Over de borde, man kan bestille plads ved på forhånd, hænger lamperne snorlige og i samme højde over bordene.

På den måde virker Le Lac større, end det egentlig er, samtidig med helhedsindtrykket er hyggeligt. Der er tænkt ned i mindste detalje over både farver og lys på Le Lac, og man mærker, imens man studerer menukortet, at det faktisk er muligt at føre en samtale, selvom der er mange på restauranten.

Annonce

Vigtig lærdom fra branchen

- Det er, fordi vi har sat akustikdæmpende plader op, fortæller en af de to indehavere af Le Lac Magnus Lilleås.

Sammen med den tjeneruddannede Anders Warner og kokkeuddannede PC Østergaard er han med Le Lac i gang med at realisere en drøm.

PC og Magnus har kendt hinanden, siden de mødtes til lilleputfodbold som fireårige. De har tilbragt et år sammen i USA, hvor Magnus Lilleås boede hos PC’s familie, da de i en periode flyttede til Maine i USA, fordi PC’s mor er amerikaner.

At de åbner Le Lac netop nu er et spørgsmål om timing.

Fra venstre er det Magnus Lilleås, Anders Warner og PC Østergaard. Sammen står de bag Le Lac. Foto: chris1million

- PC og Anders har været udlært i et stykke tid og har fået vigtig erfaring med fra branchen. De var derfor klar til at prøve kræfter med at drive egen restaurant. Det passede med, jeg lige er blevet færdig som cand. merc. i international business på CBS, fortæller Magnus Lilleås.

Følger man Le Lac på Instagram, har man kunne se, hvordan naturen og omgivelserne spiller en stor rolle for maden og indretningen af stedet. Navnet Le Lac signalerer en forbundethed med Søerne, der er nogle få meter fra restauranten.

Samme opmærksomhed på detaljen, der er lagt i indretningen, afspejles i menukortet, hvor der er noget for enhver smag – kødspiser, pescetar og vegetar. Det er planen at skifte menuen jævnligt for at følge årstidernes gang.

En af aftenens forretter er da også stegte kantareller med pocheret æg, croutoner og cremet majssauce (til 120 kr.), hvilket vi prøver. Som en hommage til PC’s delvist amerikanske baggrund er der også en mac & cheese (til 85 kr.) på kortet – dog med trøfler! Den bestiller vi også til forret sammen med en tatar med madagascarpeber, aioli & parmesan (120 kr.).

Foto: Mads Wagner

Med på aftenens madreportage er Østerbro Avis' student Mads, der ikke før har prøvet tatar. Men efter aftenens oplevelse er han tartarfan. Den fine kødsmag får tilpas modspil af madagascarpeberen, aolien og parmesanen. Portionen er rigelig uden at være overvældende, og det er delikat med kød, der er så rent og lækkert, at det ikke behøver bliver rørt op med noget.

Også kantarelretten er et hit. De knasende, sødlige majskerner giver et lækkert modspil til de perfekt tilberedte svampe, som har det bid, de skal have, og den cremede sovs.

At det pocherede æg ikke flyder ud på Instagram-manér, men i stedet er til den smilende side, gør intet i forhold til smagen, som er ren velsmag og minder om, at efteråret ud over mørke og rusk også har mange gode ting at byde på, blandt andet skovbundens fine svampe.

Annonce

En imponeret flexitar

Mac & cheesen figurerer på kortet under snacks og sideordrer. Men den er så mættende, at en mac & cheese med trøfter på Le Lac sagtens kunne udgøre et lille aftensmåltid for den trætte husmor, der er kommet sent hjem fra arbejde og ikke magter selv at skulle kokkerere.

At retten ikke er så cremet, støtter bare argumentet om at bestille et par glas af Le Lacs vine til, så den meget diskrete trøffelsmag kan blive fremhævet.

Vores nye anbefalelsesunivers Københavnerliv på Instagram. 

Hovedretterne, vi prøver, er steak med sauterede svampe, karotter og rødvinssauce (til 220,- kr.) og vegetarretten gratineret blomkål med brunet smør, hasselnødder, salvie og Gammel Knas (ost) til 175 kr.

Især vegetarretten havde vores interesse, da det er positivt at se en restaurant, der har et seriøst bud på en gennemtænkt og tilfredsstillende vegetarhovedret.

Og vi blev ikke skuffede. Steaken var mør og velsmagende. Alle elementerne var lydefrit tilberedt og harmonerede perfekt. Særligt imponerende var dog blomkålsretten. Som flexitarer går vi jævnligt lidt skuffede fra vegetarretten, men her blev vores forventninger langt overgået.

Foto: Mads Wagner

Blomkålen havde fået så perfekt meget, at den havde en lækker stegeskorpe, hvilken gav lidt kant til en grønsag, der ellers kan virke lidt fad. Smørret var brunet perfekt og sammen med de ristede hasselnødder og osteknasen havde retten en dyb aroma og så mange forskellige konsistenser, at vi sagtens kunne have nøjedes med bare denne ene ret.

Det er en af de mest helhjertede, mættende og vellykkede vegetarhovedretter, vi længe har fået.

Køkkenchef PC Østergaard, Magnus Lilleås og restaurantchef Anders Warner har åbnet Le Lac, fordi de ønsker at kombinere deres arbejdsliv med noget, de virkelig brænder for, sammen med mennesker, de holder af. Den lyst kan man som gæst mærke, når man spiser på Le Lac.

Annonce

Ingen stjerner, men ...

Den gennemførte, men alligevel hyggelige æstetik på Le Lac, det gennemtænkte, sæsonbetonede menukort og kombinationen af klassisk fransk mad tilberedt med sikkert håndværk og små geografiske tvists, gør vi vil betegne Le Lac som en af Østerbro rigtigt gode spisesteder.

Vi giver ikke stjerner på Østerbro Avis. Men vi kan sige, at Le Lac er et af de steder på Østerbro, hvor vi allerede glæder os til at komme tilbage til.

Se vores udførlige billed-dækning af Le Lac på vores Instagram-profil @kobenhavnerliv, hvor du også kan få delt dine egne gode spiseoplevelser fra Hovedstadsområdet og Frederiksberg. Du kan også følge Le Lac på deres Instagram-profil @lelac_cph.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Annonce