Annonce
Byggeri

Det her var en aprilsnar: Amager Fælled-byggeri droppes, men der skal bygges i Fælledparken i stedet

Her etableres testcentre i Fælledparken. I fremtiden kan vi komme til at se mange flere tunge køretøjer, hvis der bygges i Fælledparken. Foto: Thomas Frederiksen
Aprilsnar 2021: Hemmeligt notat i Københavns Kommune afslører, at der planer om at bygge boliger i Fælledparken, som i givet fald skal affredes. Til gengæld droppes byggeriet på Amager Fælled.

Denne aprilsnar underholdt vi læserne med 1. april 2021: et ser ud til, at protesterne omkring at bygge på den såkaldte lærkeslette på Amager Fælled har virket. Men det løsning, som embedsmænd i Københavns Kommune snart præsenterer for politikerne, vil nok skabe skuffelse og vrede andre steder i kommunen.

Det planlægges at bygge i Fælledparken. Et embedsmand-notat, som ØsterbroLIV er kommet i besiddelse af, konkluderer, at naturværdierne er meget større på Amager Fælled, derfor vil det ikke koste så meget på den økologiske konto at bygge i Fælledparken i stedet.

Godt nok er Fælledparken fredet, men opnår kommunen en forståelse med Folketinget, er der råd for den slags, og så kan et politisk flertal på Christiansborg affrede et område. Det er set før, faktisk med det omtalte område på Amager Fælled, som man nu går bort fra.

Annonce

Ingen særlig natur

I notatet fremhæves det, at der ikke er særlig natur i Fælledparken, der kan sagtens bygges boliger på den store plæne, hvor der i dag er græs, til gengæld kan træerne og buskene i det store hele bevares.


Det vil godt nok være til ulempe for de mange fodboldspillere, men vi kan indskrive i lokalplanen for området, at der skal være fodboldbaner på taget af de kommende huse i området

Notat i Københavns Kommune


- Det vil godt nok være til ulempe for de mange fodboldspillere, men vi kan indskrive i lokalplanen for området, at der skal være fodboldbaner på taget af de kommende huse i området, hvor der skal være offentlig adgang. Der skal også være mulighed for, at folk kan tage tæpper med og være på picnictur på tagene, og der kan etableres udendørs elevatorer til kaffevogne. Ellers vil borgerne nok ikke acceptere det, lyder det i notatet.

Det spiller også ind, at østerbroerne er mere tilbageholdne, end folk på Amager.

- Borgerne på Østerbro vil slet ikke i samme omfang protestere. De er sgu mere tilbagelænede end Nicolai Kirk og Co. Det kan nemmere glide ned med noget café latte hos dem, lyder i et usædvanligt frimodigt sprog i notatet.

Annonce

Politisk bestillingsarbejde

Og hos politisk kommentator Karsten Svaj, der følger Københavns Rådhus ganske tæt, er sagen klar:

- Der er kommunalvalg til efteråret, og kalkulen er her helt klar: Naturligvis vil partierne bag byggeriet miste nogle stemmer på Østerbro, men det er intet mod masserne, der engagerer sig i Amager Fælled, og vælgerne på Amager er en meget stor gruppe. Dette notat tyder på politisk bestillingsarbejde, siger han.

Næsten ingen politikere, som ØsterbroLIV har været i kontakt med, vil kommentere sagen, og det er i sig selv opsigtsvækkende, at de ikke bare afviser at bygge i Fælledparken. Politisk ordfører Jonathan Frø er dog lidt åbenmundet:

- Der er ikke besluttet noget endnu, men forestil dig at spille fodbold, grille eller drikke kaffe oppe på et tag. Det vil da være for konge! Jeg tror faktisk at østerbroerne vil se det som en berigelse af området. Men intet er afgjort endnu, der vil naturligvis være en demokratisk proces, inden vi tager en beslutning, siger han.

Ifølge notatet vil byggeriet kunne gå i gang 1. april 2022, hvis det bliver vedtaget i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce