Annonce
Østerbro

Ny digital besøgstjeneste skal hjælpe ensomme under covid-19

En af de frivillige på SnakSammen. FOTO: Anne-Sophie Erichsen, Rødekors/Boblberg

Ny digital besøgstjeneste skal give isolerede fællesskab. Røde Kors og Boblberg lancerer med støtte fra TDC Net og Nordea-fonden besøgstjenesten SnakSammen, der skal give menneskelig kontakt til det store antal isolerede og karantæneramte under Corona-krisen.

Annonce

Røde Kors, Boblberg, TDC Net og Nordea-fonden lancerede forleden en landsdækkende digital besøgstjeneste, der skal genetablere den menneskelige kontakt, som mange har mistet. Alle, der gerne vil have et digitalt ”besøg”, kan via SnakSammen.dk booke en snak med en frivillig samtaleven. Begge parter får en sms og en e-mail med et link, når samtalen begynder – og man skal ikke installere besværlige programmer.

Annonce

Nye fælleskaber opstår

”Der er opstået fantastiske nye fællesskaber i vores samfund. Vores frivillige hjælper med indkøb og hundeluftning, og folk synger sammen fra altanerne, men bag nogle af vinduerne er der mørkt, og der sidder helt sikkert nogle derude, der kunne bruge én at tale med.

Vores opgave er at styrke fællesskabet i en svær tid og forbinde mennesker med hinanden,” siger generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl

Og det er hvad Snaksammen kan gøre. Her vil et stort antal frivillige samtalevenner fra Røde Kors sidde klar til at tage en snak om hvad som helst på mobil, tablet eller computer.

Annonce

Snak om alt

Ifølge Røde Kors kan snakken handle om hvad som helst - både det gode grin og de bekymringer, man har. SnakSammen er udviklet af Boblberg og Røde Kors i samrabejde med Faaborg-midtfyn Kommune, men fordi mange på grund af covid-19 sidder alene tilbage med bekymringer og tanker, mens de er isolerede fra omverdenen på ubestemt tid, har Røde Kors og Boblberg i samarbejde med TDC Net og Nordea-fonden gjort tjenesten landsdækkende.

Læs også: Ny digital besøgstjeneste skal hjælpe ensomme under covid-19

Annonce

Ingen skal føle sig isoleret

Ifølge Anders Ladekarl er der for at skabe flere muligheder for menneskelig kontakt som for eksempel Snak Sammen. SnakSammen er gratis for alle, der har brug for nogen at tale med, og målet er, at ingen skal føle sig isoleret– heller ikke, selvom de måske er det fysisk.

Nordea-fonden har støttet SnakSammen med 300.000 kroner, og direktør Henrik Lehman Andersen er sikker på, at SnakSammen kan gøre en forskel.

”I denne svære tid er SnakSammen et godt redskab til, at flere kan være del af et trygt, socialt fællesskab. Det er et vigtig bidrag til den mentale trivsel,” siger Henrik Lehman Andersen.

Læs også: Coronakrisen kradser i familieidyllen: Forældrerådgivning udvider telefontiden

Annonce

Vigtigt med mental trivsel

”Nu hvor vi skal holde fysisk afstand, er det ekstra vigtigt, at vi binder Danmark sammen med robuste mobilnetværk og hurtige bredbåndsforbindelser. Mange sidder hjemme - ofte uden familie, venner og kollegaer tæt på. Vi støtter SnakSammen for at hjælpe til digitalt samvær i en svær tid, hvor vi skal passe ekstra godt på hinanden,”” siger HR direktør Hanne Blume fra TDC NET der også projektet for at skabe digitale fællesskaber i en tid, der gør, at mange sidder alene.

Vil du vide mere?

  • Hvis du har behov for at tale med en, kan du gå ind på https://boblberg.dk/Snaksammen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce