Annonce
Østerbro

Ny foreløbig tidsplan: Kulturcenter færdig i 2021 og skolen helt færdig i 2022

Kommunens håb er nu, at kulturcentret er færdig i slutningen af 2021. Foto: Thomas Frederiksen
Kulturcenter Kildevæld og to fløje af Kildevældsskolen planlægges nu at være færdige i 2021, mens den sidste fløj af skolen må vente til 2022. Samtdig kører fire sager omkring skandalebyggeriet.
Annonce

Vi tager det lige med et gran salt - eller flere - da vi flere gange i årene har skrevet, hvornår Kulturcenter Kildevæld skulle stå færdig.

I budget 2021 blev der givet 118 millioner kroner ekstra til at gøre både kulturcentret færdigt og få renoveret Kildevældsskolen, to projekter der hører sammen. Det skal gøres færdigt i løbet af to år.

- Vi er lige nu ved at få den endelige tidsplan på plads, men vi håber, at Kulturcenter Kildevæld og den igangværende etape af renoveringen af Kildevældsskolen kan stå færdig i slutningen af 2021 og den sidste etape af skolerenoveringen i slutningen af 2022, udtaler byggechef i Københavns Kommune, Kasper Wraa Wulff, i et skriftligt citat til Østerbro Avis.


Vi håber, at Kulturcenter Kildevæld og den igangværende etape af renoveringen af Kildevældsskolen kan stå færdig i slutningen af 2021


Den sidste etape af skolen er den østvendte fløj, hvor fritidshjemmet ligger, samt bygningen i midten af skolen, der dermed må vente mindst to år mere.

Annonce

Fire sager

Efter nogle års forsinkelse blev første spadestik til kulturcentret foretaget i 2017, det skulle have været færdigt et års tid senere, men siden har der været den ene forsinkelse efter den anden, hvor der både er opdaget skimmelsvamp, få måneder inden byggeriet skulle indvies, og både totalrådgigeren Kant Arkitekter og entreprenøren Skou blev opsagt hen af vejen.

Flere partier mener, at en uvildig undersøgelse af forløbet vil være på sin plads, mens Socialdemokratiet henviser til, at der kører flere sager, hvor forløbet undersøges.

Københavns Kommune har til Østerbro Avis oplyst, at der kører i alt fire sager mellem parterne omkring byggeriet.

En voldgiftssagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt Byggeri København, der er en del af Københavns Kommune, var berettiget til at ophæve entreprisekontrakten med Skou Gruppen i marts 2020. Den er anlagt af Skou Gruppen, og Byggeri København forventer at indlevere svarskrift i sagen i midt i oktober.

Annonce

Trust er på banen

Der er foruden voldgiftssagen anlagt to syn og skønssager og en stadesag ved Voldgiftsnævnet.

Den ene skønssag vedrører fejl og mangler i Kulturcenter Kildevæld. Den er anlagt af Byggeri København i sommeren 2019. Den anden skønssag vedrører udbudsmaterialets kvalitet og er anlagt af Skou Gruppen i sommeren 2020.

I forbindelse med ophævelsen af kontrakten med Skou Gruppen er der anlagt en stadesag af Byggeri København. Stadesagen har til formål at fastlægge, hvor langt byggeriet var kommet på det tidspunkt, hvor Byggeri København ophævede kontrakten.

Københavns Kommune oplyser, at det bliver deres strategiske partner, Trust, der som ny entreprenør skal færdiggøre byggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Ventetiden er til visioner

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

De unge opførte: En musical om lykke

Kunst

Nyt rockinspireret kunstgalleri

Debat

Ærgerligt med fugleøen

Annonce