Annonce
Østerbro

Ny sognepræst: Lykken er at kunne bringe solskinnet ind i andres liv

45-årige Helena Hauge er den nye præst i Davids Kirke i Koldinggade på Østerbro. Foto: Karen Vistesen
Helena Hauge er faldet godt til i sit nye præstejob i Davids Kirke på Østerbro. For hende er det vigtigt at møde mennesker, dér, hvor de er og at bringe glæden ind i deres liv med Gud på sidelinjen.
Annonce

Helena Hauge, 45 år, har siden januar i år været sognepræst i Davids Kirke i Koldinggade på Østerbro. Tidligere har hun været præst i 15 år i Helsinge Kirke i Nordsjælland.

- Det har jeg været glad for, men der skulle ske noget nyt. Jeg var nået til et punkt, hvor jeg syntes, det kunne være spændende at bruge noget af den viden, jeg har fået sammen med nye mennesker og selv lære noget nyt. Jeg håber, at det bliver godt for Davids Kirke, at der er kommet en ny præst med et friskt syn på tingene, siger Helena Hauge.

Hun har mange ideer til, hvordan hun vil gøre sig selv og kirken mere synlig i lokalsamfundet. Kirken skal samarbejde med de lokale og være et sted, hvor der sker noget, som giver kvarterets borgere lyst til at komme i kirken.

- Jeg vil gerne være en igangsætter og som præst være med til at skabe liv omkring kirken. Det er oplagt at gå sammen med de lokale og foreningslivet om at skabe nogle aktiviteter, der sætter gang i fællesskab. Kirkerummet skal åbne sig for kunst- og musikoplevelser og familiegudstjeneste men må også meget gerne rykke udenfor på gaden. Jeg kunne tænke mig at lave et loppemarked, hvor folk kan komme og sælge deres ting. Jeg vil selv have en bod, hvor jeg står i min præstekjole og uddeler bønner og balloner til børnene, som der er mange af på Østerbro. Det er vigtigt at kirken er en aktiv del af det lokale liv. Mit motto er ”Kirken ind i byen og byen ind i kirken”, siger Helena Hauge.

Annonce

Alsidig arbejdsdag

Som præst har Helena mange forskellige opgaver i løbet af dagen. Hun skal forberede søndagsprædikener, hun har barnedåbs-bryllups- og begravelsessamtaler, og hun taler med mennesker, som gerne vil tale med en præst.

Som sognepræst har Helena Hauge mange forskellige opgaver i løbet af dagen. En af dem er at skrive prædiken til søndagens gudstjeneste. Foto: Jeanette Hougaard

-Jeg elsker at have med mennesker at gøre. Jeg elsker livshistorier og personligheder, og det er stort for mig at få lov til at lytte med Gud på sidelinjen. Det er også lykken, når jeg føler, at jeg lykkes med at bringe nærvær, glæde og solskinnet ind i andre menneskers liv, siger Helena Hauge.


Det er lykken, når jeg føler, at jeg lykkes med at bringe nærvær, glæde og solskinnet ind i andres liv.

Helena Hauge, sognepræst i Davids Kirke


Hun har en god baggrund for at kunne lægge øre til det der rører sig hos hendes sognebørn. Helena har nemlig også en 4-årig uddannelse som gestaltterapeut. Herudover er Helena Hauge ansat som sømandspræst og har sejlet med de store frigatter, som har bragt mange spændende oplevelser.

-Det er ikke for meget sagt, at mit nye job i Davids Kirke er et drømmejob. Jeg ville gerne ind til byen, hvor der er mere liv og fyldt med stemning og mulighed for mange kulturelle oplevelser. Jeg er et meget socialt og udadvendt menneske, og jeg nyder virkelig at være gået fra ”bonderøv til bymus”, ler Helena.

Hun kan samtidig godt lide omgivelser på Østerbro, hvor der er meget grønt, rolige gader og ikke langt til vandet.

Annonce

Mødt med smil og åbenhed

- Traditionen for at gå i kirke om søndagen er måske ikke så almindelig på Østerbro som i Helsinge, hvor jeg havde en stor fast menighed og var privilegeret med 50-100 kirkegængere til mine søndagsgudstjenester, men i Helsinge kendte jeg jo alle familierne. Nu er jeg kommet til en ny kirke, og det tager tid at lære sine omgivelser, sognebørn og naboer at kende.

Men jeg synes, at jeg har fået en god modtagelse af både menighedsråd, kirkens personale og de lokale. Det er mit indtryk at østerbroerne er meget åbne og nysgerrige overfor hvad der sker af nyt omkring dem. Der er mange, som har ringet til mig, og når jeg færdes i kvarteret bliver jeg mødt med smil og et ”hej præst”. Det har glædet mig, siger Helena Hauge.

Helena Hauge ser sig selv som et bindeled mellem kirken og lokalsamfundet. - Jeg vil gerne være med til at skabe liv omkring kirken, siger hun. Foto: Karen Vistesen

Helena Hauge bor i sognets embedsbolig, som ligger i Rosenvænget. Embedsboligen deler hun med sin kæreste og tre børn, som hun har fra et tidligere ægteskab.

Fritiden bruger Helena på fitness, bøger og fællesoplevelser med familien. Hun kan lide at se en god film på Netflex, når hun skal slappe af.

Sommerferien bliver i år tilbragt på Østerbro.

- Jeg skal cykle rundt i København sammen med familien. Det er en god måde at lære byen at kende på, og hvis nogen af læserne har ideer til, hvor vi skal cykle hen for at opleve noget spændende, så hører jeg gerne fra dem, siger Helena.

Oprindelig er Helena Hauge fra Amager. Hun har læst i Århus og boet i Italien i en periode i forbindelse med sit studie. Men nu er det Østerbro, der er hendes faste base.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce