Annonce
Østerbro

Ny Star Wars-film bliver lavet på Østerbro

Rasmus Doolengs er her i Viborggade, hvor hans firma Invictus Film har kontor. Foto: Martin Sørensen
Annonce

FANPRODUKTION. 20-årige Rasmus Doolengs er en af bagmændene bag en ny Star Wars-film, som efter planen skal være færdig om et års tid. Det er en såkaldt fanproduktion, som der ikke må tjenes penge på.

IVÆRKSÆTTER: I et ydmygt lokale i Viborggade sidder 20-årige Rasmus Doolengs og arbejder på en Star Wars-film, som skal have premiere om et års tid.

Det gør han gennem produktionsselskabet Invictus Film, som han ejer sammen med makkeren Kiril Schjørring, og som han er administrerende direktør for.

Det vil sikkert undre mange, for Star Wars er jo et af verdens største filmbrands, og rettighederne indehaves af mægtige Disney.

Men grunden til at Rasmus er involveret i Star Wars, skyldes at Disney tillader såkaldte fanproduktioner.

I det amerikanske filmselskab er man bevidst om, at Star Wars har en kæmpe fanskare, som dyrker persongalleriet og historierne intensivt.

»Der er skabt et stort fanmiljø gennem Star Wars-universet, og Disney har accepteret, at fans kan lave film, så længe det ikke er kommercielle produkter, som der kan tjenes penge på,« fortæller Rasmus Doolengs og tilføjer:

»Filmene må gerne komme på festivaler, sociale medier og andre platforme.«

Mikkelsen er med

Rasmus Doolengs er producer på filmen sammen med Jasmin Christensen. 205 arbejder frivilligt på projektet foran og bag kameraerne, blandt andet stuntmen fra hele verden.

Shahbaz Sarwar er instruktør på produktionen, og han har arbejdet for projektet flere år. Rasmus Doolengs havde fulgt interesseret med i projektet over en længere periode og kom gennem en kontakt til en fotograf med i projektet.

Blandt de som arbejder frivilligt, er i øvrigt den internationalt kendte danske skuespiller og Emmy-vinder Lars Mikkelsen.

Filmen optages på forskellige lokationer i Danmark som Råbjerg Mile, Faxe og Møn og derudover også i filmstudiet The Lab, der ligger i Vermundsgade på Østerbro på kanten til Nørrebro.

»Vores fokus er et fuldt afsnit med fokus på skuespil og historie mixet med visiuelle effekter under både optagelserne og den efterfølgende produktion. Det skal der bruges et år på,« siger Rasmus Doolengs, som håber, at alle involverede får noget ud af det, selvom de ikke får løn.

»Målet er, at alle skal kunne komme bedre ud af det,« fastslår han.

Håber at sælge til Disney

Rasmus Doolengs planer om filmen rækker langt videre, end at den bliver færdig og præsenteret om et års tid.

»Filmen skal være tæt på 45 minutter, og vi håber at sælge det til Disney som koncept. Vi ønsker at tage over og præsentere den for dem.«

Man kan blive helt forpustet, når man hører, hvad den 20-årige Rasmus Doolengs allerede er involveret i, og hvad han har planer om de kommende år.

Han har boet langt det meste af sit liv på Østerbro. Han er opvokset i Carl Johansgade, bor i dag ikke langt derfra i Århusgade, og firmakontoret er som sagt i Viborggade.

Som barn gik han på Heibergskolen, og så længe Rasmus Doolengs kan huske, har han været fascineret af, hvordan historier visualiseres og fortælles igennem film

»Jeg har altid været fascineret af det kreative. Da jeg var 12 år, havde jeg sparet op, så jeg kunne købe mit første professionelle kamera, der hjalp mig med at udvikle mit potentiale, tidligt. Så det er jeg fortsat med,« fortæller han. Og så gik det stærkt, og allerede som 17-årig producerede og instruerede han novellefilmen Ramt, der handler om sclerose og de fysiske og psykiske mén, som sygdommen medfører.

Reklamer og kampagner

Sammen med kollegaen Kiril Schjørring  skabte han filmselskabet Invictus Film, som laver både film og -tv produktioner, samt novellefilm. Kollegaen er også med i projektet omkring Star Wars.

De laver også reklamer og kampagnefilm, som giver indtjening til at kunne lave noget af alt det andet, hvor der umiddelbart ikke tjenes så mange penge. Han prøver sideløbende at komme i gang med firmaets første spillefilm.

Sideløbende med at karrieren inden for filmverdenen udviklede sig, gik Rasmus i gymnasiet på Gefion Gymnasium ved Nørreport, som han blev student fra.

Rasmus Doolengs er en ung mand med mange initiativer. Han arbejder blandt andet på et nyt koncept for reklameskilte. Det kommer vi måske til at høre mere til.

 

 

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce