Annonce
Østerbro

Nygårdsvej blev travet igennem

Annonce

Nygårdsvej er en kaotisk vej med tung trafik til supermarkeder, fræsende biler, blandt andet til fitnesscentret, og et meget ujævnt forløb.

I sidste års budgetforlig blev der sat penge af til en grundig undersøgelse af, hvordan vejen kan laves om.

For nylig mødtes repræsentanter fra Københavns Kommune og rådgiveren Via Trafik med udvalgte borgere fra lokaludvalg og vejen for at gå Nygårdsvej igennem og diskutere mulige ændringer af vejen.

De gik naturligvis på god afstand af hinanden, og der var ikke mere end 10 til stede.

Annonce

Mange ejere

Nygårdsvej adskiller sig fra de øvrige sidegader i området som Kildevældsgade og Landskronagade ved, at forløbet af vejen er meget uensartet.

En udfordring er, at der mange forskellige matrikelejere på vejen, så kommunen kan ikke uden videre lave en mere ensartet vej.

Der bliver til efteråret stillet to scenarier for politikerne: En ideel hvor kommunen køber kvadratmeter af grundejerne og en mere skrabet model, hvor der ikke ændres i ejerfoldene på vejen.

Så er det op til politikerne, hvad for en model de vil sætte penge af til.

Annonce

Vi har presset på

Udover repræsentanter fra lokaludvalget var Anja Sandreid, der bor på Nygårdsvej, med på turen.

»Det er rigtig godt, at der sker noget nu, vi er mange borgere blandt andet i vores trafikgruppe og i lokaludvalget, som har rejst sagen og har presset på,« siger hun og tilføjer:

»Det er vigtigt at finde en løsning, som tilgodeser både fodgængere og cyklister, specielt fordi det er en skolevej.«

Anja Sandreid er aktiv i borgergruppen Trafiksikkert Skt. Kjelds Kvarter, der kæmper for mere tryghed i trakken og færre gennemkørende biler i hele kvarteret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce