Annonce
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Indkørsel forbudt-skilt

Hver morgen sætter min søn på ni år sig op på sin cykel for at cykle i skole. Jeg cykler med, for selvom han cykler fint, og er meget opmærksom, er det alt for farligt at slippe ham afsted alene. Undervejs skal vi nemlig ned af en af de farligste strækninger på Østerbro. Nygårdsvej!

Det er her, man finder ud af om man er en dygtig cyklist eller ej. Her skiller man bukkene fra fårene. Der skal reageres hurtigt, hvis man vil overleve. Op på fortovet for at komme udenom lastbiler der fylder det hele, uden om den lange kø af biler der holder for rødt, ind mellem trafik, der kører i begge retninger, hvor der ikke er plads. Her er det gadens lov der bestemmer. Det er med livet som indsats!


Den effektive ensretning var hurtigt implementeret ved hjælp af et enkelt "Indkørsel Forbudt"-vejskilt ved Vennemindevej.

Martin Lund


Jeg læser til min gru i nærværende publikation, at kommunen endnu en gang har udskudt beslutningen om at gøre noget ved de livsfarlige forhold, der hersker på Nygårdsvej på stykket mellem Vennemindevej og Østerbrogade. Ensretningen er for dyr, hedder det sig. Det koster 15 millioner kroner - og på sigt 23!

Men paradoksalt nok var der, for et års tid siden netop ensrettet pga. vejarbejde ved indkørslen til Nygårdsvej fra Østerbrogade. Den effektive ensretning var hurtigt implementeret ved hjælp af et enkelt "Indkørsel Forbudt"-vejskilt ved Vennemindevej. Bingo! Det fungerede udmærket, og var en voldsom forbedring af sikkerheden for de mange skolebørn og voksne, der dagligt kæmper for livet i gaden.

Jeg tillader mig at tvivle på, at dette gadeskilt skulle koste 15 millioner kroner. Det koster nok max 1500.

Hvad med at kommunen monterede sådan et skilt permanent, og begyndte at redde liv med det samme? Så kan de jo i ro og mag diskutere de forkromede gade arkitektoniske løsninger, mens vi andre overlever på vej til skole og job. Jeg vil gerne betale for skiltet!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce