Annonce
Debat

Nytårshilsen fra lokaludvalget: Lad os håbe, at vi kan mødes i 2021 til lokale arrangementer

Grundlovsdag og dagen efter - 5-6. juni - er sat af til Østerbroweekend i Fælledparken, så begivenheden kan holde 10 års jubilæum. Lokaludvalget håber meget på, at det kan lade sig gøre i år. Arkivfoto: Dan Møller
Annonce

Vi er desværre blevet nødt til at aflyse vores nytårskur i år. Men det skal ikke forhindre os i at arbejde videre for Østerbro, og jeg vil gerne fortælle jer lidt om, hvad dette arbejde kommer til at bestå i her i 2021.

I lokaludvalget ser vi frem mod et år, hvor vi forhåbentligt igen får mulighed for at møde Østerbros borgere ude i bydelen.

Vi håber især på mulighed for at tage revanche med nogle af de store arrangementer, som vi blev nødt til at aflyse i 2020. For selvom der kommer store, internationale begivenheder til Østerbro, kan vi skam også selv skabe liv i gaden her i bydelen!

- Østerbroweekend holder 10-års jubilæum med en hyggelig bydelsfest til 5+6 juni. Der bliver noget for både unge og gamle. Vi inviterer bydelens foreninger til at vise hvad de kan, og så byder vi på musik, mad, underholdning og politikertaler til de interesserede.

- Ungekonference. For 10 år siden afholdt Østerbro Lokaludvalg en ungekonference for bydelens unge. Vi tager idéen op igen i år, fordi vi gerne vil have en stærkere relation til bydelens unge. Lokalpolitik og nærdemokrati vedrører alle aldersgrupper, så vi glæder os til at blive klogere på, hvordan det er at være ung på Østerbro.


Lokalpolitik og nærdemokrati vedrører alle aldersgrupper, så vi glæder os til at blive klogere på, hvordan det er at være ung på Østerbro.


- Noget af det vi hører allermest fra jer borgere, er at I gerne vil have en grønnere bydel. Derfor ligger miljøindsatsen os fortsat meget på sinde, og vi kommer til at arbejde med miljø og klima på flere planer det kommende år. Et konkret eksempel bliver version 2.0 af den lille mini-festival ved navn Re-Fashion Days vi søsatte i 2020. Det vil blive et par dage med rig mulighed for at få viden og praktiske redskaber til, hvordan man kan få sig en lidt mere bæredygtig garderobe.

Arrangementernes omfang og format kommer naturligvis til at afspejle de begrænsninger og muligheder, corona-situationen giver os i løbet af året. Vi håber for eksempel på, at det igen bliver muligt at afholde vores bankoarrangementer for bydelens ældre borgere.

Uanset hvordan smittesituationen kommer til at arte sig, er der nogle opgaver, I kan være helt sikre på, vi stadig vil gennemføre:

- Det gælder for eksempel uddeling af puljemidler. Så her vil vi gerne opfordre jer til at være kreative og sætte gang i nogle projekter, der kan gavne Østerbro, når samfundet igen åbnes op. Vi har både Østerbropuljen, hvor alle kan søge, og Lynpuljen hvor unge mellem 15 og 25 kan søge op til 10.000 kr. – til arrangementer, der gør Østerbro til en sjovere og mere spændende bydel.

- Vi fortsætter naturligvis også med det politiske arbejde, hvor vi taler med lokale og eksterne aktører, har kontakt med politikerne, skriver høringssvar osv. Vi kommer blandt andet til at følge en række trafikale sager – for eksempel vil vi undersøge, hvad en kommende Østlig Ringvej vil få af trafikal betydning for Østerbro. Og så er vi meget spændte på, hvorvidt Nordre Frihavnsgade bliver til cykelgade, nu hvor politiet har afvist kommunens ansøgning, da de mener det vil skade trafikken. Og så vil vi kæmpe videre for, at der kommer en trafiksikker løsning på Nygårdsvej, som politikerne har stillet i udsigt.

- Og så kommer vi selvfølgelig til at lave borgerinddragelse. Hvis corona-situationen tillader det, vil vi lave fysiske borgermøder eller tage ud med kaffevognen. Og ellers vil vi fokusere på de digitale muligheder vi har, som for eksempel Østerbro Borgerpanel og digital livestreaming.

Dét, og en masse andet, kommer vi til at følge med i her i 2021 – og det håber vi også I gør! Vi glæder os til at se og høre jer i det nye år, så vi sammen kan skabe udvikling og aktivitet her på Østerbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce