Annonce
Østerbro

NYTÅRSHILSEN: København i grøn og social balance

Mia Nyegaard. - Foto: Dan Møller (arkiv)
Annonce

Af Mia Nyegaard (R), socialborgmester, Københavns Kommune

København er en af verdens bedste byer at bo og leve i. Her går det godt, vi har det meste. Livskvaliteten er høj og der er gode muligheder for at trives for de fleste. Forholdene for de mindste i vuggestuer, børnehaver og skoler bliver hele tiden bedre.

Jeg tror, at vi er mange københavnere, som har ventet længe på, at der nu endelig blæser grønne og klimaansvarlige vinde fra Christiansborg og ud over vores brokvarterer, Amager, Valby og Vanløse og videre udover hele landet.

Nu har vi alle muligheder for at gøre det nye år 2020 til det grønneste år i byens historie. Men det kræver en fælles indsats, for vi er slet ikke dér, hvor vi kan svinge benene ud over kajen på Christianshavn og nyde solen i forvisning om, at den grønne omstilling bare kører på el og skinner af sig selv. For selv om CO2-udledningen i København er faldende, er udledningen fra trafikken stigende. Og luftforureningen er stadig for alt, alt for høj.

I kampen for en grøn by må vi ikke glemme københavnerne. Ikke alle har fået del i byens fremgang og udvikling. Stadigt flere har brug for vores fælles hjælp. Men der mangler penge på hele socialområdet. Så hver dag tvinges vi til at træffe valg mellem to onder; skal vi tage penge fra anbragte børn og give dem til borgere med handicap. Skal vi tage penge fra de hjemløse og give til misbrugere? Det er ikke fair.

Hvordan skal vi reelt skabe lige muligheder for alle københavnere, hvis vi ikke giver det bedste til de dårligste? Vi kan ikke svigte de bysbørn, der allerede er blevet svigtet.

Vi har også akut brug for en aktiv og progressiv boligpolitik. Vi har 1500 hjemløse i København. Derfor kæmper vi for, at en andel af større nybyggerier bliver boliger med en lav husleje reserveret til dem der har mindst.

For København skal være en by for alle. København skal være en by i både grøn og social balance.

Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Amager

De københavnske familier betaler

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce