Annonce
Østerbro

NYTÅRSHILSEN: Kulturel udvikling og fællesskabsdannelse

Sisse Marie Welling. - Foto: Michael Paldan (arkiv)
Annonce

Af Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester, Københavns Kommune

Jeg håber, at du har nydt juledagene med dine kære. Julen er den tid på året, hvor vi kan koble af sammen med familie og venner. For nogle kan julen dog også være en ekstra hård tid. Har man i forvejen udfordringer, så kan julen måske være med til at tippe læsset.

Det er en vigtig påmindelse om, at rigtig mange har det psykisk dårligt og det har mindst lige så store konsekvenser for deres trivsel og livskvalitet som en fysisk sygdom. Derfor er jeg glad for, at vi i 2019 har udvidet vores forebyggende indsats indenfor psykisk sundhed. Med 25 millioner til depressionsklinikker på budgettet for 2020 har vi nu københavner-tilbud på alle de tre store psykiske folkesygdomme: Stress, angst og depression.

På budgettet fik vi også afsat penge til gratis psykologhjælp til ældre. Psykisk mistrivsel er aldrig acceptabel, og det gælder også i alderdommen. Eksempelvis rammer tabet af en ægtefælle rigtig hårdt blandt mange, der er oppe i årene. Vi skal som samfund stå klar med hjælp, så vores medborgere får livsglæden tilbage.

I året der gik fik vi også styrket normeringerne i vores daginstitutioner, så børn får den bedst mulige start på livet. God voksenkontakt er essentielt for et barns udvikling og mentale sundhed og alle forældre skal føle sig trygge, når de afleverer deres børn. Derfor er jeg meget glad for, at vi fik prioriteret flere hænder i vores daginstitutioner. Vi er langt fra i mål, og det er noget som jeg også i det nye år kæmper videre for.

I 2020 bliver luftforureningen også et af mine fokusområder. Vi kan ikke se passivt til at københavnere bliver syge blot af at trække vejret. Det burde faktisk sige sig selv. Her skal vi have helt andre redskaber i brug.

På sundheds- og ældreområdet har vi skabt mange gode resultater i 2019. Jeg vil kæmpe for, at vi når endnu længere i 2020.

Rigtig godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce