Annonce
Østerbro

Nyt håb for Spang Olsen-værk

Ib Spang Olsens skildring af Frihavnen er overmalet med hærværksgraffiti, men kommunen har endnu ikke renset det. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Kommunalt. Integrations- og beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil tage kunstværket i Østbanegade med til budgetforhandlingerne på rådhuset til efteråret.

Proces: Østerbro Avis skrev for to uger siden, at Københavns Kommune overvejer at tage Ib Spang Olsen-kunstværket i Østbanegade ned, hvis de ikke finder ekstra penge til at rengøre det.

Debat har gjort indtryk

Det fik mange borgere til at reagere på Facebook, og selvom der ikke blev fundet penge i den såkaldte overførselssag på rådhuset, er håbet ikke ude.

LÆS OGSÅ: Populært kunstværk af Ib Spang Olsen på jernbaneviadukt er i fare

Debatten har gjort indtryk på beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

»Det er tydeligt via omtalen, at mange Østerbro-borgere føler stærkt for kunstværket. Set i bakspejlet har det været en kompliceret proces, hvor min forvaltning har haft svært ved at få endelige svar fra nogle af de involverede parter,« skriver hun i en mail til Østerbro Avis og fortsætter:

»Jeg har derfor bedt forvaltningen yderligere undersøge mulighederne for at bevare billedet, så vi kan fastslå, om der skal søges om penge igen, og i givet fald hvor mange, i forbindelse med budgetforhandlingerne efter sommerferien.«

Kunstværket er noget usædvanligt placeres i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltingen.

Det skyldes, at værket blev placeret på Banedanmarks areal på jernbaneviadukten i Østbanegade som led i et beskæftigelsesprojekt af en forlængst nedlagt enhed i kommunen i 2007.

Selvom det er Banedanmarks areal, forpligtede kommunen sig til at vedligeholde det. Det havde man forlængst glemt i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, da Østerbro Avis henvendt sig til dem i fjor.

LÆS OGSÅ: Kommunen glemmer at vedligeholde unikt kunstværk

Nu håber borgmesteren for området, at andre borgmestre og måske forvaltninger vil være med til at sikre kunstværket.

Ikke kontakt med kommune

Kunstneren Ib Spang Olsen, der døde som 90-årig i 2012, voksede op på Østerbro, som han gennem livet skildrede i tegninger og ord i flere omgange.

Kunstværket i jernbaneviadukten i Østbanegade er sammensat af flere af Ib Spang Olsens tegninger af Frihavnen, som netop ligger på den anden side af jernbanen.

Modsat hvad Københavns Kommune hævdede i et svar til Østerbro Avis, havde der ifølge Ib Spang Olsens søn Lasse Sapng Olsen, som bestyrer boet, ikke været nogen kontakt mellem kommunen og boet i forbindelse med kunstværket.

»Nej, vi har helt sikkert ikke snakket med nogen om det,« siger Lasse Spang Olsen, som samtidig fortæller, at der ikke eksisterer en egentlig original tegning til værket, men at det er sammensat af forskellige tegninger.

Værket er ikke malet på jernbaneviadukten, men er sat op på plader.

 

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce