Annonce
Østerbro

P-vagterne passer ensretningen: »Folk er faktisk ret gode til at gå den rigtige vej rundt om søerne«

Langt de fleste gående rundt om søerne overholder den ensretning, der blev indført i lørdag. - Foto: Benedicte Lorenzen

På et fælles pressemøde lørdag meddelte overborgmester Frank Jensen (S) og Københavns politidirektør Anne Tønnes ud, at der nu er indført ensretning for gående rundt om søerne. Til at hjælpe med vejvisning er cirka 14 af kommunens p-vagter placeret i behørig afstand rundt om Sortedamssøerne og Peblingesøen , hvor Minby.dk mandag mødte to af dem.

Annonce

Det er bidende koldt, men forrygende smukt denne mandag i slutningen af marts. Rundt om Peblingesøen slentrer folk roligt rundt, mens nogle tager ophold på de mange opstillede bænke. Billedet er næsten, som det plejer, bortset fra, at det er det altså overhovedet ikke. På bænkene sidder folk nemlig med god afstand til hinanden, og det mylder af mennesker, der plejer at sig sno ud og ind mellem hinanden langs søernes smalle grusstier, er nu blevet mere adspredte. Mange går alene, få i små grupper. Og alle går de samme vej rundt. Næsten da.

På et pressemøde lørdag meldte overborgmester Frank Jensen (S) og Københavns politikdirektør Anne Tønnes ud, at fodgængertrafikken på grusstierne nærmest vandet omkring Peblingesøen og de to sortedamssøer nu er ensrettet, og at trafikken skal foregå ‘med uret’.

Annonce

P-vagter på plads

Ved alle indgange til grusstierne bliver man derfor nu mødt af skilte med pile og teksten ‘ensrettet’ skrevet henover. I fald det ikke er nok til at overbevise alle, har Københavns Kommune også placeret cirka 14 af sine p-vagter til at guide folk i den rigtige retning.

Minby.dk møder en af dem på hjørnet ved Dronning Louises Bro og Peblinge Dosseringen. Han må af sikkerhedsgrunde ikke oplyse sit navn, men vil gerne fortælle lidt om, hvordan de første dage er gået med ensretning:

»Nu har jeg gået rundt her siden lørdag, og da var der rigtig mange mennesker, men både søndag og i dag har der været væsentlig færre. Måske skyldes det, at det er temmelig koldt. Jeg oplever dog, at folk generelt er rigtig gode til at overholde ensretningen. Nogle overser skiltene, men når man så siger det til dem, kan de fleste sagtens forstå det. Så er der selvfølgelig også nogen, der ikke kan se meningen med det, men sådan er det nok bare,« fortæller han.

Turen fortsætter rundt om Peblingesøen, og lidt længere fremme venter endnu en kommunal p-vagt i sin skriggule jakke. Denne gang er det en kvinde:

Annonce

»Undskyld må jeg få din opmærksomhed?«

»Undskyld, må jeg få din opmærksomhed? Der er nemlig ensrettet på grund af coronavirus, så du skal den anden vej,« siger hun venligt til en mobiltelefontalende herre, der tydeligvis ikke har lagt mærke til skiltene. Han smiler hurtigt til hende og vender så om og går tilbage ad den vej, han kom fra.

P-vagten, som heller ikke må oplyse sit navn, fortæller, at hun er glad for tjansen med at guide folk i den rigtige retning:

»Langt de fleste er rigtig søde og forstår godt, hvorfor vi er her. Det handler meget om, hvordan man taler til folk. Hvis man er brysk og bestemmende, så virker det ikke særlig godt, men hvis man begynder med at sige undskyld og spørge, om man må få deres opmærksomhed, så bliver man næsten altid mødt af venlighed, for folk kan jo godt forstå, hvorfor vi står her. Ofte går folk den forkerte vej, fordi de simpelthen bare går, som de plejer og overser skiltene,« fortæller hun.

P-vagterne begynder deres opsyn med søerne dagligt omkring klokken 11.00, og de bliver der så længe, der en vis mængde gående rundt om søerne. Hvor lang tid ensretningen skal vare, er der endnu ikke truffet beslutning om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce