Annonce
Ældre

Trods højt smittetal på Østerbro: Plejehjem går julen i møde med ro på

Det er den første jul på Klostergården, der blev indviet i begyndelsen af 2020, for beboerne. De har dog prøvet at fejre påske i coronatiden. Foto: Sions Sogn
Klostergården på Strandvejen var ramt af smitteudbrud af corona i sommer, men ingen døde af det. Forstander er tryg ved situationen, og smittetallet på plejehjemmet op til jul er meget lavt.
Annonce

Klostergården Plejehjem startede indflytning i begyndelsen af 2020 – faktisk på julens sidste dag, helligtrekonger, 6. januar.

Det er dermed den første jul, som skal holdes i plejehjemmet på Strandvejen, en højtid som er præget af corona, som alt andet har været i 2020, plejehjemmets første år.

- Det har været et meget særligt år med særlige vilkår, men det er gået som vi forventede. Det er altid noget, som ikke virker, eller som virker på en anden måde, når man flytter ind et nyt sted. Og med de vilkår med corona er det gået over al forventning, alle medarbejdere, beboere og pårørende fortjener en medalje for deres indsats og samarbejde i år, siger Margit Lundager.

Klostergården er et selvejende plejehjem med driftsoverenskomst med Københavns Kommune, som er bygget sammen med det gamle katolske Sankt Joseph Kloster, hvor der også er rykket seniorbofællesskaber ind med friske ældre.


Med de vilkår med corona er det gået over al forventning, alle medarbejdere, beboere og pårørende fortjener en medalje for deres indsats og samarbejde i år

Margit Lundager, forstander, Klostergårdens Plejehjem


På trods af det stigende smittetryk i København, og dermed også på Østerbro, går forstander Margit Lundager julen i møde med sindsro.

- Vi har en beboer, som er smittet, og som forhåbentlig snart kan erklæres rask, siger hun og nævner, at personalet har styr på procedurerne.

Annonce

Ingen corona-dødsfald

I sommer var Klostergården udsat for et smitteudbrud, men Margit Lundager fortæller, at det kun gav sig udslag i lettere symptomer og ingen dødsfald. Syv beboere var smittede og fire fra personalet.

På Klostergården fejres julen, og Margit Lundager lægger vægt på, at beboerne skal have en hyggelig juleaften, naturligvis med alle restriktioner overholdt.

- Og så er beboerne i de grupper, som de plejer at være i. Det er vigtigt, at beboerne føler sig trygge, samtidig med det ikke skal være alt for trist, siger hun.

Annonce

Vacciner begynder

Der er netop lempet en smule på restriktionerne på, hvor mange besøgende der må være. Beboerne må nu have besøg af to personer af gangen i boligen og højst tre forskellige i alt. Dermed bliver julen nemmere at komme igennem rent socialt.

- Og så regner vi med, at vi skal begynde at vaccinere mellem jul og nytår, siger hun.

Margit Lundager håber dermed, at der kommer andre vilkår i plejehjemmets andet år end det første.

Smittetal i københavnske bydele

Aktuel incidens for bydele i København, opdateret 17. december (incidenstallet viser, hvor mange ud af 100.000 borgere, der er testet positiv inden for de seneste 7 dage).

Østerbro er dermed den bydel i København, hvor coronasmitten er fjerdemest udbredt

Nørrebro: 1092

Bispebjerg: 958

Vesterbro/Kgs. Enghave: 926

Østerbro: 850

Indre By: 829

Brønshøj-Husum: 789

Valby: 789

Vanløse: 725

Amager Vest: 705

Amager Øst: 701

- På plejehjemmene på Østerbro er der 12 smittede beboere

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce