Annonce
Østerbro

Politi: Mindreårig tilbageholdt for uansvarligt fyrværkeri

Politiet tilbageholdt tidlig torsdag aften en mindreårig for at sende fyrværkeri mod jævnalderende i Fælledparken. Der er tale om et arkivbillede, som ikke er knyttet til den aktuelle hændelse. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Annonce

Købnenhavns Politi oplyser, at deres cyklende patrulje opdagede først på aftenen torsdag 17. december, at der blev affyret fyrværkeri ved Edel Sauntes Allé i Fælledparken.

Her affyrede en dreng et bomberør mod en gruppe andre unge. Patrulje fik fat på drengen, som er under 15 år.

- Det er helt uansvarligt at rette fyrværkeri mod andre mennesker, og heldigvis blev ingen ramt. Vi har fået en alvorlig snak med drengen og hans familie om, hvordan man bruger fyrværkeri på en ansvarlig måde. I dette tilfælde har han bragt andres liv og førlighed i fare, og det betyder, at sagen vil blive indstillet til behandling i Ungdomskriminalitetsnævnet, da han er under 15 år gammel, udtaler leder af Lokalpolitiet Nordøst, Thomas Ahlburg og fortsætter:

- Jeg vil kraftigt opfordre forældre og andre voksne, der arbejder med børn og unge, til at snakke med dem om sikker brug af fyrværkeri. Det skal bruges ansvarligt, og hvis de ikke gør det, så kan det have alvorlige konsekvenser. Både fordi de udsætter sig selv og andre for fare, men det er også strafbart, og straffene er netop blevet skærpet.

Det er kun tilladt at affyre fyrværkeri fra den 27. december til og med den 1. januar. Børn under 18 år må ikke købe fyrværkeri.

Straffene for at affyre fyrværkeri mod andre borgere, politi og brandvæsen er netop blevet skærpet med en tredjedel.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce