Annonce
Østerbro

Politi på uvante opgaver

Annonce

I må ikke være end mere end 10 mennesker samlet. I må ikke bruge motionsredskaber.

For Københavns Politi er det også en anderledes tid, hvor man skal skride ind over for ting, der ellers er helt normale til hverdag.

Og endda i en tid, hvor foråret folder sig ud, og folk søger udenfor. Blandt andet har man kunnet se mange mennesker i Fælledparken i denne tid.

Annonce

Brug for vejledning

Jonas er nærbetjent på Østerbro og er en af de betjente, som i disse uger bruger meget af sin arbejdstid på at være rundt i lokale parker, ved træningsfaciliteter og legepladser for at vejlede og rådgive borgerne om, hvordan de skal opføre sig for at mindske smittespredningen med Covid-19.

Østerbro Avis har modtaget nogle citater fra Jonas gennem Københavns Politi.

Han oplever, at langt de fleste borgere følger myndighedernes anvisninger, men at enkelte har brug for lidt ekstra vejledning – og det får de.

»Det er vigtigt for mig at være opdateret på reglerne, så jeg hele tiden har argumenterne i orden. Hvis jeg for eksempel møder en, som er kravlet under en afspærring i Fælledparken for at bruge træningsfaciliteterne og han siger, at han jo kun er sig selv, så vil jeg for eksempel fortælle, at han jo rører ved stængerne og at virus kan sidde der i 72 timer. Så hvis andre har gjort det samme, og de har været smittet, risikerer han alligevel at slæbe smitte med hjem,« siger han.

Annonce

Tager det pænt

De borgere, som han vejleder om reglerne, lytter og tager imod hans råd, og derfor har det endnu ikke været nødvendigt for Jonas at hive bødeblokken frem.

»De borgere, vi taler med, tager det meget pænt. De kan godt se, at det giver mening og kan godt forstå, hvorfor vi beder dem om at søge andre steder hen,« siger nærbetjenten.

Københavns Politi opfordrer på det kraftigste til, at alle overholder reglerne om at holde afstand og søger væk fra steder med mange mennesker, så smittespredningen kan stoppes.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce