Annonce
Debat

Politiet underkendt – endelig kan Ndr. Frihavnsgade blive mere sikker

Mette Annelie Rasmussen, teknik- og miljøordfører for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen, betragter det kommende projekt for Ndr. Frihavnsgade som en sejr, der vil mindske biltrafikken uden helt at forhindre den. Foto: Privat

Læserbrev: Nordre Frihavnsgade har i mange år været en alt for usikker gade for de mange cyklister, og derfor har jeg længe arbejdet for at få forbedret forholdene for gadens cyklister.

Der har dog været mange bump på vejen mod en mere sikker Nordre Frihavnsgade. Da det efter flere års arbejde endelig var lykkedes at få et politisk flertal for at sætte penge af og få udarbejdet et konkret projekt, blev det sent i processen standset af politiet.

Nu har Transportministeriet heldigvis underkendt politiets vurdering og konkluderet, at projektet er fuldt forsvarligt.

Vi skal gøre det lettere at vælge cyklen – til gavn for folkesundheden, CO2-udledningen og luftforureningen – uden at gøre det helt umuligt at have en bil

Mette Annelie Rasmussen


Det er virkelig glædelige nyheder, for så kan vi komme videre med at omdanne gaden til en cykelgade. Bilister vil stadig kunne køre og parkere i gaden, men kørebanen gøres smallere og hastigheden sænkes for at give mere plads og sikkerhed til cyklisterne. Med andre ord kommer trafikken i Nordre Frihavnsgade fremover til at være på cyklisternes præmisser frem for bilisternes.

Det er i mine øjne den rigtige prioritering. Vi skal gøre det lettere at vælge cyklen – til gavn for folkesundheden, CO2-udledningen og luftforureningen – uden at gøre det helt umuligt at have en bil.

Jeg glæder mig derfor meget til at se en Nordre Frihavnsgade, der prioriterer store og små cyklisters sikkerhed. Det glæder mig som østerbroer, der har kæmpet for denne løsning i mange år, og naturligvis som cyklist. Vi skal omdanne mere af byens vejareal til at fremme cyklisme og grønne områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Erhverv

Ansatte på busanlæg der lukkes: Det kunne have været en gevinst for den grønne omstilling at blive på Østerbro

Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Annonce