Annonce
Miljø

Politikerne har besluttet forbud mod at fælde træer

Da der blev fældet træer på Rosenvængets Hovedvej i februar. Foto: Thomas Frederiksen

Som ventet vedtog politikerne i teknik- og miljøudvalget mandag aften et såkaldt §14-forbud mod at fælde træer i Rosenvængets Kvarter.

Det sker efter, at flere træer i kvarteret er blevet fældet de senere år, senest i såvel januar og februar, hvilket mange borgere mener skæmmer området, som betegnes som Danmarks ældste villakvarter.

Kommunen har endda selv vedtaget i en fortsat gældende byplan fra 1942, at magistraten - dvs. kommunen - skal godkende, hvis træer i området skal fældes eller markant beskæres. Det mener kommunen i dag dog ikke er så præcist nok beskrevet, at de vil benytte sig af denne bestemmelse.

Det kræver en ny bevarende lokalplan at kunne bevare træerne i kvarteret, og den proces er sat i gang med forbuddet, der i første omgang er i høring, og som skal virke, mens arbejdet på en temalokalplan står på. Lokalplanen skal udpege de træer, som er vigtige at bevare, hvis de vel at mærke er sunde og ikke udgør en fare.

Det er var et enigt teknik- og miljøudvalg, der vedtog forbuddet, samtidig med at de også bemærkede, at ansvaret for at træer, der udgør en risiko for omgivelserne, skal afklares, hvis disse træer skal fældes eller sikres. Det skal kommunikeres til grundejerne i området.

Et stort lindetræ, som blev fældet i januar, var for eksempel sygt, hvilket  seniorrådgiver ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet Iben Margrethe Thomsen, der forsker i træer, bekræfter.

Andre træer i kvarteret har tilsyneladende ikke været syge, da de blev fældet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Erhverv

Ansatte på busanlæg der lukkes: Det kunne have været en gevinst for den grønne omstilling at blive på Østerbro

Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Annonce