Annonce
Østerbro

Politisk klumme: Frank Jensen i politisk blæsevejr

Annonce

Der løber en vittighed rundt på Københavns Rådhus i disse dage. Den lyder sådan her: »Den næste overborgmester - hun hedder ikke Frank.« Bag ved fjolleriet ligger en mere alvorlig politisk baggrund.

Næste møde i Borgerrepræsentationen den 27. februar tegner nemlig til at blive en rædselsaften for overborgmesteren. Den konservative leder i København, Jakob Næsager, har broderet et flertal sammen, der vil pålægge Frank Jensen at gå til regeringen og sige rungende nej tak til forslaget om, hvordan København skal styres i fremtiden. Samtlige partier, på nær overborgmesterens eget, står til at stemme for forslaget.

Men ikke nok med det. På samme møde i Borgerrepræsentationen vil et flertal også pålægge Frank Jensen at gå til regeringen og protestere over regeringens reform af udligningssystemet. Dels fordi partierne mener, at København skal betale for meget. Dels fordi regeringen ikke har fremlagt alle regnestykkerne bag de store tal.

Også i denne sag er det Jakob Næsager der styrer slagets gang og har fået opbakning fra sine politiske kollegaer.

Endelig skal Borgerrepræsentationen tage stilling til den allerede forsinkede kommuneplan. På forsiden af planen står der nemlig 2019, men vi er som bekendt et år længere fremme. Med de ca. 200 ændringsforslag til overborgmesterens plan kommer der sikkert en seks ugers høringsperiode oven i hatten på den plan som burde være en succes for overborgmesteren. Men nu er det blevet en sag, hvor han på lange strækninger kommer i mindretal.

De tre sager kan måske hver især opfattes som små politiske krusninger. Men lagt sammen tegner de et klart politisk billede: Den konservative leder på rådhuset kan samle både rød og blå blok primært fordi, partierne langt hen ad vejen er trætte af Frank Jensens stil. De opfatter ham som noget arrogant ikke mindst overfor fagborgmestrene.

De menige borgmestre mener, at Frank Jensen møffer sig ind på deres område. Ikke mindst socialområdet har overborgmesteren fået et godt øje til.

Hvis man ikke som toppolitiker husker at samle op på sine politiske kollegaer så alle føler sig godt tilpas, så kommer man i mindretal og får nogle alvorlige politiske høvl som Frank Jensen nu kan se frem til.

De høvl kan blive meget større end dem der kommer på BR-mødet, og nu er vi tilbage til vittigheden som ikke kun er for sjov. Politikere forstår, at den næste overborgmester med størst sandsynlighed kommer fra socialdemokratiet. Men navnet på dørskiltet behøver ikke at være Jensen.

Både Sophie Hæstorp Andersen, formand for Region Hovedstaden, og Mette Reissmann som igen er kandidat til BR, nævnes om mulige indskiftningsspillere, hvis tålmodigheden med overborgmesteren løber helt ud. For slet ikke at tale om, at Enhedslisten med en populær spidskandidat også kan blive en trussel for byens nuværende førstemand som anklages for at gå efter de lette sejre.

Som en centralt placeret iagttager på rådhuset formulerer det: »Overborgmesteren er klar, når den røde snor skal klippes over men sjældent, når kassen skal pakkes ud.«

Klummen er et udtryk for skribentens egne holdninger.

Annonce
Annonce
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bøger

Mosevand og tudseæggesandwich

Byliv

Populær café er flyttet til hovedvej

Byliv

Ny bistro vil være de lokales samlingspunkt

Annonce