Annonce
Corona

Positiv udvikling: Østerbro ligger nu næstlavest i smittetal i København

Vaccinen mod covid-19 er rullet ud på Østerbros plejehjem med Carl-Einar Jørgensen på Fælledgården som den første modtager. Og det er ikke den eneste positive tendens, når det gælder corona for tiden, smittetallene er faldende. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Annonce

Det aktuelle smittetal på Østerbro er lige pt på mindre en tredjedel af, da det var allerhøjst i bydelen inden jul. Det såkaldte incidenstal ligger på 260, i ugen inden jul var det på 850. Dette tal fortæller, hvor mange ud af 100.000 borgere, som er smittet.

Og den tendens gør sig gældende i alle københavnske bydele. København toppede i december listen over kommuner med højst smittetal, nu er København nede på en 23. plads over danske kommuners smittetryk.

Østerbro er en af de bydele, hvor tendens er slået mest markant igennem. Således ligger bydelen nu næstlavest blandt alle bydele, midt i december var Østerbro på en fjerdeplads over bydelenes smittetal.

Det kommer efter, at det har været jul og nytår, hvor myndighederne har anbefalet os at ses med så få mennesker som muligt, og efter vaccinen er blevet udrullet på plejehjem fra julen.  Det er også sket i en tid, hvor restriktionerne er skærpet yderligere efter nytår, da der er konstateret en ny muterende coronavirus, som skulle være mere smitsom, og som man frygter kan få smittetallet op igen.

Det skal understreges, at smittetal er et øjebliksbillede.

Smittetal i københavnske bydele

Brønshøj-Husum: 430

Vanløse: 372

Valby: 364

Bispebjerg: 334

Indre By: 315

Nørrebro: 314

Amager Vest: 265

Amager Øst: 261

Østerbro: 260

Vesterbro/Kgs. Enghave: 246

Incidenstallet fortæller, hvor mange ud af 100.000, som er smittede med corona. I tilfælde af der ville være 100.000 indbyggere i bydelene.

Det skal bemærkes, at ovenstående udelukkende bygger på tal fra PCR-tests. De lyntests, som Falck og andre private leverandører gennemfører, er ikke medregnet i disse tal.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce