Annonce
Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Grøn spisetid på Nordhavn hvor mennesker mødes. Foto: FRAK
Annonce

Strandkål, vejbred, lancet vejbred, rødkløver og mælkebøtte.

Projektet 'Grønne generationsmøder' har fundet ingredienser i Østerbros natur, som der kan laves mad af.

De ovennævnte vilde , spiselige planter blev fundet på Nordhavnstippen og blev brugt til pesto.

Derudover har Grønne Generationsmøder, som er støttet af Østerbro Lokaludvalg, også været i Ryvangens Naturpark og Fælledparken. Det er organisationen FRAK, som står bag Grønne Generationsmøder, og som har til formål at få unge i fritidsjob.

Ryvangens Naturpark sankede de planter til en vild kartoffelsalat samt brændnælde-te med disse skvalderkål, løgkarse, vild peberrod og brændnælde.

FRAK er startet på Nørrebro, men har bredt sig til mange andre steder, nu også Østerbro. Udover at finde ting til mad i naturen skal projektet Grønne Generationsmøder også bringe generationer og mennesker, der ikke kender hinanden i forvejen, tættere sammen. Herigennem ønsker projektet at nedbryde fordomme om unge, ældre, plejecentre og borgere med anden etnisk baggrund end dansk for at bygge bro og nedbryde skel mellem mennesker.

Grønne Generationsmøder på Østerbro løber over to sæsoner, hvor  borgere mødes tre gange i løbet af en uge pr. forløb og deltager i alt fra sankning og madlavning i naturen, til at spise med ved arrangementerne eller bare stoppe op og høre mere om den lokale, spiselige natur ved de boder der sættes op på udvalgte dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce