Annonce
Erhverv

Så gik den ikke længere: Lokal købmand er lukket - kendt butikskæde overtager lokalerne

Det lokale supermarked Focus er lukket, snart flytter Irma ind i Øster Farimagsgade. Foto: Thomas Frederiksen
I fjor samlede beboere i Kartoffelrækkerne og omegn over 60.000 kroner ind for at redde deres lokale købmand i Øster Farimagsgade. For nylig har den alligevel måtte dreje nøglen om, og Irma flytter ind.
Annonce

Små selvstændige købmand er en sjældenhed i København i dag.

Beboerne i Kartoffelrækkerne og omegn gjorde en ihærdig indsats for at få deres lokale lukningstruede Focus-købmand i Øster Farimagsgade til at overleve og samlede i fjor over 60.000 kroner ind til købmanden.

Det hjalp for en tid, men her i slutningen af 2020 er Focus lukket, efter de samme indehavere har drevet den siden 1999. I stedet flytter Irma ind til januar.

- Vi oplevede et kæmpe tab med coronaen, hvor vi mistede 60 procent af vores omsætning, fortæller medejer Fatih Yildiz.

Han vurderer, at folk begyndte at købe endnu mere fra for eksempel nemlig.com.

- Og i forvejen var det ikke meget, som man købte hos os. Det var en pakke smør eller en mælk, og når antallet af kunder går fra 500 til 200, så kan det mærkes, siger han og udtrykker samtidig taknemmelighed over den opbakning, som folk i nærområdet har vist Focus.

Annonce

Gjorde hvad vi kunne

En af beboerne i Kartoffelrækkerne, som arrangerede indsamlingen i fjor, var Randi Rix. Hun ærgrer sig over, at købmanden er lukket.

- Vi forsøgte at give dem en hjælpende hånd både med hensyn til indsamling af en større spørgeskemaundersøgelse omkring ønskerne for fremtidens Focus. De tog meget til sig og var meget taknemmelige. Desværre tror jeg ikke, at de formåede at omstille sig nok og dette resulterede desværre i, at de måtte lukke. Vi gjorde, hvad vi kunne, men er nu også klar til at byde Irma velkommen, siger hun.


Vi gjorde, hvad vi kunne, men er nu også klar til at byde Irma velkommen

Randi Rix, beboer i Kartoffelrækkern


Fatih Yildiz fortæller, at ejerne er kommet ud af Focus gældfri, og han nævner også, at beboerne i Kartoffelrækkerne selv har været aktive og henvendt sig til Irma, så de kunne overtage lokalerne.

Han er glad for denne indsats, som har gjort det nemmere for Focus at lukke købmandsforretningen og komme ud med skindet på næsen, efter Irma købte ejendommen.

- Familien har haft forretningen siden 99. De har ydet en kæmpe indsats og har haft mange personlige relationer i området. De vil i stor stil blive savnet af områdets beboere og jeg ønsker dem alle det bedste for fremtiden, siger Randi Rix.

Annonce

Kerneområde for Irma

Kommunikationschef i Coop, som ejer Irma, Jens Juul Nielsen, bekræfter, at der har været efterspørgsel efter kæden i den del af Østerbro, tæt på Indre By.

- Østerbro er kerneområde for Irma, så vi vil selvfølgelig så tæt på kunderne som muligt, skriver han til Østerbro Avis.

Jens Juul Nielsen forventer, at Irma åbner i begyndelsen af januar.

Dermed kommer der atter til at være otte Irma'er på Østerbro. For nylig lukkede en af de fire på Østerbrogade, men med den nye i Øster Farimagsgade kommer antallet op på otte igen.

For nylig blev Lille Irma på Østerbrogade 52 lige over for Sortedams Sø kåret til Månedens Østerbrobutik.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce