Annonce
Østerbro

S om Kildevæld: Der er uvildige undersøgelser nok

Socialdemokratiets gruppeformand Lars Weiss mener ikke, at kommunen skal sætte en uvildig undersøgelse af Kildevæld i gang. Foto: Steen Brogaard
Socialdemokratiets gruppeformand Lars Weiss afviser, at kommunen har brug for en uvildig undersøgelse, når det gælder byggeskandalen Kulturcenter Kildevæld. Han henviser til, at der i forvejen kører både voldgift og retssag
Annonce

I budgetforligt afsatte Socialdemokratiet sammen med SF, de radikale, de konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og Fremad 118 millioner til at gøre det skandaleramte byggeri af Kulturcenter Kildevæld og renovering Kildevældsskolen færdigt.

Det svarer til omkring 70 procent af det beløb, som kommunen oprindig afsatte til samlede projekt, som har været plaget af den ene forsinkelse efter den anden og entrereprønrer og rådgivere, der er opsagt.


Der kører to sager, som er meget uvildige, en voldgift og en retssag om skyldsspørgsmålene. Og det bliver vel ikke mere uvildigt end de danske domstol


Det har fået Østerbro Lokaludvalg, de radikale og Venstre til at foreslå, at kommunen sætter en uvildig undersøgelse i gang. Østerbro Avis ville gerne have spurgt overborgmester Frank Jensen (S), om han er enig i dette ønske.

Annonce

To uvildige sager

Overborgmesterkontoret har i stedet henvist til Socialdemokratiets gruppeformand og næstformand i borgerrepræsentationen, Lars Weiss. Han afviser idéen.

- Der kører to sager, som er meget uvildige, en voldgift og en retssag om skyldsspørgsmålene. Og det bliver vel ikke mere uvildigt end de danske domstole, siger han.

Annonce

Komme bag på mig

- Men kan det ikke tænkes, at kommunen skal have undersøgt hele forløbet, som ligger ud over, hvad retssagerne behandler?

- Ansvaret bliver placeret, og hvis det skulle vise sig, at kommunen bærer ansvaret, så skal vi da gøre noget ved det, siger han.

- Skal det så have konsekvenser?

- Det er klart. Men det vil komme bag på mig, hvis kommunen skulle bære skylden, efter de oplysninger vi har fået i Økonomiudvalget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Hvilke altaner skal forbydes på Østerbro?

Debat

Pigerne skal med i foreningsidrætten

Annonce