Annonce
Østerbro

Se billederne: Nordhavn er nu på skinner

Den kommende Orientkaj Station kommer til at ligge som en højbane som en foreløbig endestation. Stationen ligger tæt på Copenhagen International School. Nedest: Strækningen fra Nordhavn mod Østerport. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Transport: Næste sommer åbner Metrocityringen efter planen, og omkring et halvt år efter skal man også kunne tage metroen til Nordhavn.

Der bliver to stationer: Nordhavn og Orientkaj, som man skal køre til fra Østerport.

Herfra fortsætter toget som en del af Cityringen til København H Metrostation. Her vender metroen og kører tilbage til Orientkaj. Senere hen, i 2024, skal Nordhavnslinjen kobles sammen med ruten til Sydhavn.

https://youtu.be/OisusXw1ZPM

Skinnerne i Nordhavn er nu klar, og strukturen på stationerne er også bygget.

Nordhavn Metrostation skal være underjordisk. Her kan passagerne tage med et rullende fortov til Østbanegade, hvorefter de skal gå et stykke på det sædvanlig fortov for at komme til den eksisterende Nordhavn Station på S-togsbanen.

Den anden station i Nordhavn, Orientkaj, ligger som en højbane. Derfor kan strækningen minde noget om en rutschebanetur.

Senere hen skal der etableres flere stationer i Nordhavn. Hvornår og hvordan præcist vil afhænge af nye aftaler, hvor det kommende udviklingsområde Lynetteholmen også spiller ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce