Annonce
Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Det grønne område Strødamvej en efterårsdag i fjor. Det er her, at der planlægges skæve boliger.Foto: Thomas Frederiksen
Annonce

Emdrup Søgårds Have er et mindre grønt område, med gamle store trærer og en lang historie omgivet af fire boligforeninger i et tæt bebygget kompleks i Bispebjerg.

Den bydel som Frank Jensen har fortalt os på et borgermøde, er den fattigste bydel. Havde Bispebjerg været en selvstændig kommune, havde vi været Danmarks fattigste. Også fattigere end Lolland og Falster, som man ellers nævner som de fattigste. Det har vi Frank Jensens ord for.

Netop her har Frank Jensen, sammen med socialborgmester Mia Nygaard, tænkt sig at bygge 12 skæve boliger uden hensyn til protester fra beboerne eller bare en smule pli overfor den grønne dagsorden, de begge påstår af være en del af. I den fattigste bydel!

Vi er rigtig mange herude, som ikke kan forstå, hvorfor disse skæve eksistenser ikke kan bo i en af lejlighederne, som vi jo har mange af.

Der er nu offentliggjort et udbudsmateriale, som skal resultere i et færdigt projekt til foråret 2021. Vi bliver slet ikke hørt i denne sag. Lokaludvalget har forsøgt at gøre indsigelser, men heller ikke de bliver hørt. I stedet bliver vi spist af med et Lundehus Torv.


Havde Bispebjerg været en selvstændig kommune, havde vi været Danmarks fattigste.


Vi blev indkaldt til en brainstorm/idéfase i sin tid, i forbindelse med projekt Lundehus Torv.  Dengang vidste vi ikke, at vi ville miste vores dejlige Emdrup Søgårds Have. Havde vi vidst det, så havde vi da foreslået at inkorporere de skæve boliger i torvet.

Under coronakrisen har vi set, hvad det betyder at bo i en fattig bydel.  Vi ser tegn på mistrivsel i denne tid. Det popper op fra tid til anden og trækker veksler på områdets beboere, som må krisehåndtere.

Det har været så helt afgørende at vi har kunnet mødes på de grønne områder. At børnene har kunnet boltre sig i sikker afstand fra hjemmet. At de studerende har kunne mødes om deres lektier. At forældrene kan lade de små kravlebørn være lidt sammen, mens der bliver drukket kaffe på bænken i sikker afstand af hinanden. At de ældre mennesker orker og tør komme lidt ud i solen og høre fuglene.

Spejderne kommer og holder spejdermøder under de store træer og forleden var der en flok festglade unge, som havde arrangeret en cykel-ring-ridning. Det så sjovt ud!

Det er værdier, vi ikke har råd til at miste i Danmarks fattigste bydel!

Borgerne ude hos os har protesteret alt hvad de kan. Sendt høringssvar så snart der var mulighed for det, men også den mulighed vil Frank Jensen fjerne. Han har tænkt sig at bygge skæve boliger uden lokalplan! Vi tænker, han har fået nok af beboernes protester. Men vi vil protestere, hvad enten han vil høre os eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Festival: På sporet af klimaet

Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Annonce