Annonce
Østerbro

Skraldespande fyldes med køkkenaffald: »Brug affaldskurvene med omtanke«

Københavns Kommune oplever flere skraldespande, som bliver fyldt med husholdningsaffald. - Foto: Københavns Kommune

Flere steder i byen oplever Københavns Kommunes driftsarbejdere, at der bliver smidt husholdningsaffald i skraldespandene på gader og parker.

Annonce

At offentlige skraldespande bliver anvendt til husholdningsaffald, selvom de ikke er beregnet til det, er ikke nyt. Men i de seneste uger er problemet vokset i hidtil uset omfang. Pap, køkkenaffald og andet affald fra husholdninger og erhverv ender i affaldskurvene. Det fortæller Københavns Kommune.

»Vi ved ikke, hvorfor flere københavnere bruger affaldskurvene i gader og parker til deres husholdningsaffald lige nu. Vi kører nødberedskab på tømning af affaldskurve i gader og parker, og vi kan ikke forstå de mængder af husholdningsaffald, vi pludselig ser her,« siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jon Pape i en pressemeddelelse.

»Det gør det rigtig svært for os at holde rent i gader og parker med de få medarbejdere, som er på arbejde. Og der er ingen grund til ikke at bruge de normale løsninger til dit husholdningsaffald, hvad enten det er skakt eller beholder i gården eller ved huset. Alt husholdningsaffald bliver indtil videre hentet som normalt,« siger Jon Pape, der opfordrer til at bruge affaldskurvene med omtanke.

Københavns Kommune henstiller til, at københavnerne skiller sig af med deres husholdningsaffald som vanligt og undlader at bruge de offentlige affaldskurve til fyldte skraldeposer fra hjemmet.

Annonce

Kan opleve fyldte skraldespande

Nødbemandingen hos kommunen gør, at man i nogle tilfælde vil opleve fyldte skraldespande i parker og på gaden:

»Vi er glade for, at københavnerne gør en indsats for at holde byen ren, og det er langt bedre, at affaldet er samlet omkring en fyldt affaldskurv, end at det bliver smidt rundt omkring i parkerne. Vi gør alt, hvad vi kan for at håndtere denne ekstraordinære situation,« siger Jon Pape.

Hvis du ser en overfyldt affaldskurv, så kan du melde det via vores app ‘Giv Et Praj’, som du både kan bruge via din smartphone og din computer. Når prajet er givet, lander informationerne hos vores kolleger, som løser problemet hurtigst muligt. Med hjælp fra borgerne kan vi særligt i disse tider arbejde så effektivt som muligt,« siger Jon Pape i pressemeddelelsen.

Skraldehåndteringen i coronasituationen

  • I København tømmes beholderne ved villaer og etageejendomme præcis som de plejer, mens genbrugsstationer og nærgenbrugsstationer har lukket for private for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.
  • I en pressenotits har ARC, som driver genbrugsstationerne, opfordret brugerne til at overveje at udskyde gør-det-selv-projekter og oprydninger. Man skal ikke stille storskrald og lignende ved genbrugsstationer og nærgenbrugsstationer, men beholde det hjemme til de åbner igen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Amager

De københavnske familier betaler

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce