Annonce
Østerbro

Sommerferie på Østerbro: Din guide til en skøn og bæredygtig staycation

Der er masser af sommerferiefristelser på Østerbro.
Skal du også holde ferie hjemme i år? Østerbro er fyldt med ferieoplevelser, der venter lige om hjørnet - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping. Få inspiration i denne guide, hvor Miljøpunkt Østerbro giver dig nogle bud på sjove og spændende staycation-aktiviteter, der også støtter lokalområdets bæredygtighed.
Annonce

Staycation, eller hjemmeferie, som det hedder på dansk er en god måde at opleve København på, for i ferien har du tid til at udforske hovedstadens lokalområder, der har hver sit særpræg og seværdigheder at byde på. Og Østerbro er ingen undtagelse.

På Østerbro er der lys, luft og højt til himlen. Vi har søerne, Fælledparken, fine strande og shopping-muligheder for enhver smag.Derudover mange cafeer og spisesteder samt steder, der tilbyder events, som du og familien kan deltage i. Du kan cykle eller gå til det hele. Når du i år dropper flyturen til Syden, spares der på CO2-kontoen. Det er godt for klimaet og måske også for din pengepung.

Miljøpunkt Østerbro, der arbejder for at støtte og udvikle miljøet i lokalområdet, har i år lavet en guide til den ultimative staycaytion på Østerbro. Se bare her, hvilke oplevelser, steder og bæredygtige aktiviteter, som Østerbro kan tilbyde dig hen over sommeren:

Annonce

Sand mellem tæerne og krabber i nettet

Østerbro har flere steder, hvor du kan få sand mellem tæerne og hoppe i bølgen blå. Svanemølle Strand på Østerbro er en af byens bedste sandstrande. Her kan store som små i familien kombinere strandturen med krabbefiskeri på bademolen – husk blot at medbringe snor, net, spand og eventuelt madding hjemmefra.


Når du dropper ferieturen til udlandet, får du mere tid og flere penge til at shoppe herhjemme


Er du i Nordhavn, så tag forbi Badezone Sandstrand, som netop er blevet udvidet – dog uden at være blevet til et decideret havnebad med livreddere. Sandkajen er et populært udflugtsmål for københavnerne, og hvis du synes der er for mange mennesker, kan du cykle lidt længere til f.eks. Hellerup Strand, hvor det er lettere at holde afstand.

Annonce

Bynatur, sommerdans og en hemmelig trold

Hvis du er mere til bynatur og dyreliv, så er Østerbro begavet med et hav af grønne oaser, hvor du kan nyde sommeren fra første parket. Du kan for eksempel besøge Ryvangens Naturpark, hvor du kan holde picnic blandt heste og får. Fælledparken er altid en udflugt værd og om sommeren er der både yogaundervisning, folkedans og gratis sommerdans under åben himmel for alle aldre. I år selvfølgelig i en Covid-19 venlig udgave.

Du kan også nyde den uspolerede natur på Nordhavnstippen eller hvad med at gå på jagt efter den skjulte trold, som er opstillet på et hemmeligt sted i Nordhavn? Rygterne siger i nærheden af Skudehavnen på Nordhavns spydspids!

Annonce

Shop bæredygtigt

Når du dropper ferieturen til udlandet, får du mere tid og flere penge til at shoppe herhjemme. På Østerbro – og i resten af København – finder du genbrugsbutikker og loppemarkeder, hvor du kan købe lækre sager til både hverdag og fest. Læg vejen forbi Nordre Frihavnsgade, Århusgade, Masnedøgade eller Ryesgade og Jagtvej, hvor du finder mange gode shopping-muligheder – også hvis du er til nyt og bæredygtigt design.

Annonce

Mad, vin og lyse sommeraftener

En staycation er en oplagt mulighed for at tage sig god tid og spise ude i de lyse sommeraftener. På Østerbro finder du flere bæredygtige spisesteder, hvor økologi, lokale råvarer, gourmet og kvalitet går op i en højere enhed. Du kan eksempel lægge vejen forbi Hahnemanns Køkken på Sankt Kjelds Plads eller Salonen på Østerbrogade, hvor der er både økologi og kultur på menuen.

Sidst, men ikke mindst, kan du forsyne dig med sæsonens friske økologiske, biodynamiske råvarer på Bondens Marked hver lørdag. Det er på Sankt Jakobs Plads kl. 10-15. Og her har du god mulighed for at møde dine lokale, økologiske avlere ansigt til ansigt.

En staycation-ferie er en oplagt mulighed for at spise ude i de lyse sommeraftener, og der findes flere gode spisesteder på Østerbro, hvor der er grøn mad på menuen. Foto: ØsterGro

Du kan danne dig et overblik over de mange grønne muligheder på Østerbros digitale bydelskort, som du kan finde på Miljøpunkt Østerbros hjemmeside.

Du kan selvfølgelig også få mange flere ferieoplevelser uden for Østerbros grænser. På cykel eller med rejsekort kan du komme på opdagelse i byen og opleve steder, du måske aldrig har set før, selv om du ikke er mere end nogle kilometer derfra. Ferier er til for at lade op og lade os berige, inspirere, være sammen og opleve nærvær eller eventyr.

God staycation sommer!

STAYCATION

Staycation betyder helt konkret, at du vælger at holde ferie i Danmark, nærmere bestemt i dit lokalområde, i stedet for at rejse på ferie til udlandet. Ordets betydning ligger i navnet, der er en sammentrækning mellem stay (at blive) og vacation (ferie).

Miljøpunkt Østerbro er et lokalt miljøcenter, som arbejder for at fremme miljøhensyn og bæredygtig udvikling i bydelen. Formålet er at støtte, inspirere og engagere borgere og erhvervsliv til en bæredygtig livsstil, der tager hensyn til det lokale, nationale og globale miljø. Miljøpunkt Østerbro har adresse i Masnedøgade 20, 2100 København. Du kan læse mere på deres website.

Annonce
Annonce
Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

Kunsten har indtaget autoværkstedet

Indre By

Cykler I til skole?

Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce