Annonce
Spørg os

Spørg ØsterbroLIV: Hvorfor mangler der skiltning for cyklister og fodgængere på stien?

Sti i Fælledparken - fra Øster Allé til Frederik V's Vej, ingen skiltning for fodgængere og cyklister
Annonce

Kristian har spurgt:

- Hvorfor kan man ikke se, hvilken del af stien, som er til cyklister og hvilken del, der er til fodgængere, når man skal gennem Fælledparken fra Øster Allé til Frederik V's Vej? - altså mellem Parken og Rigshospitalet, den del af Fælledparken som hedder Blegdamsfælleden. I den modsatte ende - fra Frederik V's Vej til Øster Allé - er det markeret.

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning svarer:

- Københavns Kommune er opmærksom på, at der kun er skiltet i den ene ende af stien. Vi overvejer, om vi skal sætte et ekstra skilt op for opklaringens skyld. Men vi opfordrer samtidig københavnerne til at huske, at de mange brede stier i Fælledparken er delestier mellem cyklister og fodgængere. Derfor er det vigtigt, at alle besøgende udviser hensyn og passer på hinanden.

Og så skriver kommunen mere generelt om stierne i Fælledparken:

- De mange brede stier i Fælledparken er ”shared spaces” mellem cyklister og fodgængere (og ind imellem også motoriserede køretøjer fx driftskøretøjer eller køretøjer i forbindelse med arrangementer). Der er god plads til cyklister og gående på de brede stier, så længe man ser sig for, og der udvises gensidigt hensyn. Der skiltes eller opstreges ikke nødvendigvis på strækningerne. Nogle steder i Fælledparken er der strækninger, hvor der er farveforskel eller på anden måde markeret inddeling af stierne, og her kan de gående med fordel gå på det smalleste stykke, mens cyklister i begge retninger kører på det brede stykke.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce