Annonce
Østerbro

Efterlysning: Spejdergruppe søger tidligere medlemmer til fejring af 100-års jubilæum

Her ses Rosenvængets spejdere på tur i 1924. Privatfoto
Annonce

Rosenvænget Spejdergruppe  har 100-års jubilæum til næste år, hvilket de gerne vil fejre i selskab med hele Østerbro. I forbindelse med jubilæet søger de desuden tidligere medlemmer af gruppen, der har lyst til at dele deres historier og oplevelser til jubilæumsskriftet.

Derudover er spejdergruppen også på udkig efter efterkommere af de helt første KFUM-spejdere, der dannede gruppen 7. september 1921. De kan netop være med til at bringe anekdoter og viden i spil til arrangementet.

Fejringen markeres blandt andet med en parade gennem byen og åbent hus med spejderaktiviteter for børn i alle aldre.

Rosenvænget Spejdergruppe er opdelt i flere enheder - familiespejdere, ulve, juniorer og tropspejdere. Det er særligt tirsdage og hver anden lørdag, der står i spejdernes tegn ved deres lokaler op ad Lutherkirken på Randersgade.

Gruppen vil derudover finde inspiration fra spejderne tilbage i tiden, hvilket Anna Prai Olsen, der har været spejderleder siden 2017, uddyber:

- Vi har fundet gamle dagbøger, der beskriver, hvad de lavede til spejder i for eksempel 1950’erne og 60’erne. Disse mødeprogrammer vil vi prøve at gengive i løbet af året – hvor vi så udskifter sporvognen med metroen – men stadig kan bruge kompasset, såvel som en gps-tracker, til at finde vej.

Hvis du kan deltage med input i spejdergruppens jubilæumsfejring, så kan du skrive til følgende mail: rosenvaenget.spejder@gmail.com. Ellers kan du læse mere på: http://rosenvaenget-spejder.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Festival

Festival med stemmer til guitaren

Politi

Efterlysning: har du set denne mand?

Kunst

Lokalt litografi støtter pølsevognen

112

Den rullende politistation parkerede på Østerbro

112

Fire vanvidsbilister stoppet på Lyngbyvej

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Debat

Kæmpeprojektet Lynetteholmen

Annonce