Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Under Uret en snevejrsdag for længe siden, formentlig i begyndelsen af 1900-tallet. Foto: Holger Damgaard/Det Kongelige Bibliotek
Annonce

Restaurant Under Uret på hjørnet af Øster Farimagsgade og Stockholmsgade har en fortid, som er længere end de fleste steder på Østerbro.

Tiden går helt tilbage til 1876, og i 1906 fik den sit nuværende navn med henvisning til det ur, der hænger over døren. Stedet har dog ændret karakter de senere år, tidligere var det et værtshus, hvor man også kunne købe sig en frokost, nu er det en decideret frokostrestaurant.

Indehaveren Hans Christian Andersen døde i 2013, efter hans familie havde haft beværtningen siden 1927, og derefter overtog Karin Østergaard stedet og omdannede det til en restaurant.

- Hun har formået hun både at bevare stedets sjæl og give det nyt liv, lyder det rosende fra kulturformidler Maja Lykketoft, som tidligere har skrevet om Under Uret og interviewet den tidligere og nu afdøde ejer for Østerbro Avis.

Maja Lykketoft vil på fredag 30. oktober klokken 17 fortælle om Under Uret før og nu, men også om hele kvarteret.

- Jeg har længe samlet på gamle billeder af min gade, og hvad jeg ellers kunne finde fra Østervold-området og tænkt at jeg burde vise dem frem, til dem, der gad lytte, fortæller hun.

Og det kan man så opleve, samtidig med man efterfølgende kan nyde to retter mad, alt sammen til 245 kroner. Man kan bestille plads og måltid på underuret28353510@gmail.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Hvilke altaner skal forbydes på Østerbro?

Debat

Pigerne skal med i foreningsidrætten

Annonce