Annonce
Østerbro

Trianglens pølsemand er klar til turisterne: En hotdog lavet med følelse er et sikkert hit

Pølsemand Peter Rasmussen er klar til at forkæle lokale og turister med kvalitetspølser i sin nye pølsevogn på Trianglen. Foto: Karen Vistesen
Ingen ferie på Østerbro uden et besøg ved pølsevognen på Trianglen. Her står pølsemand Peter Rasmussen klar til at forkæle dig med en rød pølse eller en hotdog, som er lavet som en hotdog kun kan laves, nemlig med følelse.
Annonce

En god gammeldags dansk hotdog skal laves med følelse og kan kun indtages på én måde. Den skal ikke spises med kniv og gaffel og ikke anrettes på musselmalet porcelæn. Nej, den skal langes over disken i pølsevognen direkte ind i hånden med hele baduljen og spises varm som den er. Og det er helt okay at du får sennep og ketchup på næsetippen og taber de ristede løg ned på stenbroen, mens du spiser den, for der skal også være noget til duerne. Det er sådan det skal være, og det skal der ikke laves om på. Bum!

Peter Rasmussen er ny pølsemand på Trianglen. Han åbnede sin pølsevogn netop som coronakrisen brød ud, og han valgte at lukke under krisen. I stedet solgte han litografier af Trianglen med pølsevognen skabt af kunstneren Sasha Lind for at holde forretningen oppe. Nu er han i sving igen og har fået et varmt "velkommen tilbage" af de lokale, hvoraf flere er daglige gæster ved hans pølsevogn.

Annonce

Pølser og hygge

- Jeg har mange stamkunder, og det er især ældre mennesker. De kommer til frokost og spiser en pølse og så slår vi en sludder af, mens de spiser pølsen. Det er hyggeligt. Jeg kan godt lide kundekontakten og at tale med alle slags mennesker, siger Peter Rasmussen, der også ser frem til at kunne forkæle turisterne med sine pølser.

Trianglens pølsevogn har været en del af Østerbros bybillede gennem 50 år. I dag er det Peter Rasmussens pølsevogn som står på pladsen. Foto: Karen Vistesen

-Jeg har på grund af coronaen ikke haft besøg af så mange udenlandske turister i år, men nu hvor Danmark åbner op for indrejse fra flere lande, så håber jeg, at de vil kikke forbi min pølsevogn, når de besøger Østerbro. Min erfaring er, at turisterne gerne vil have pølser og hygge. Svenskerne ved altid hvad de vil have, nemlig en rød korv, altså en almindelig rød pølse. Tyskerne bestiller de store pølser som medister, mens irerne tager hvad der er, smiler Peter Rasmussen.

Annonce

Samarbejder med lokal slagter

Udvalget af pølser er stort hos "Peters Pølser". Udover den røde pølse, som er klassikeren, byder menukortet selvfølgelig også på ristede pølser, knækpølser, bøf- og frikadellesandwich og hotdog, som altid er et sikkert hit.

Pølsemand Peter Rasmussen får hjælp i pølsevognen af sin 19-årige datter Ida, som han ses sammen med på billedet. Foto: Karen Vistesen

Peter Rasmussen lægger stor vægt på at hvert eneste måltid i hans pølsevogn er i top, og han samarbejder derfor med den lokale prisbelønnede slagter Gourmandiet. Dressinger og øvrigt tilbehør så som agurkesalat og rødkål er hjemmelavet enten af ham selv eller hans kone. Peter har i pølsevognen hjælp af sin søster og sin 19-årige datter Ida.

Annonce

Tradition føres videre

Peter er uddannet pædagog men har altid drømt om at få sin egen pølsevogn, så da der bød sig en mulighed for det sprang han til og søgte pladsen på Trianglen. Dermed har han ført en tradition videre.


Trianglens pølsevogn har været en del af Østerbros bybillede gennem 50 år, og den hører ligesom med til lokalmiljøet

Peter Rasmussen, ejer af Peters Pølser


- Trianglens pølsevogn har været en del af Østerbros bybillede gennem 50 år, og den hører ligesom med til lokalmiljøet, siger Peter Rasmussen, der selv er østerbroer og har været det hele sit liv.

- Trianglen er en god plads for en pølsevogn. Der kommer mange mennesker forbi pladsen i løbet af dagen. Vi har fodboldgæsterne fra Parken, som stopper op ved pølsevognen for får en pølse efter fodboldkampen. Til næste år bliver der Tour de France cykelløbet, som kommer her forbi og derudover er der EM i Parken. Jeg satser på, at det bliver en god sæson til næste år, siger Peter Rasmussen, mens han langer en ristet hotdog med det hele over disken til en kunde; en ung kvinde med barn i klapvogn, der tager imod den med et smil.

- Jeg trængte lige til en pause og en pølse. Det er rigtig dejligt, at der igen er kommet en pølsevogn på Trianglen, siger hun.

Det er muligt at leje Peters pølsevogn til at komme ud til en reception, en polterabend, et  bryllup eller andre festlige lejligheder, hvor der bliver serveret varme hotdogs fra pølsevognen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce