Annonce
Parkering

Trods ændring i skiltning efter kritik: Kommunen fastholder p-bøder til beboere i Ryesgade

Der var pludselig 15 minutters parkering i Ryesgade døgnet rundt i Ryesgade fra slutningen af oktober, indtil kommunen ændrede det til kun at gælde i dagtimerne i løbet af november. Beboerformand Sheku Amadu Jalloh og lokaludvalgsformand Allan Marouf er her fotograferet lige efter, at de første skilte var sat op. Foto: Thomas Frederiksen
Kommunen indførte pludseligt et kvarters parkering på p-pladser i Ryesgade, da der blev etableret et coranatestcenter, uden beboere var informeret. Beboerne ønsker derfor at få p-bøder annulleret for de første par uger efter den ændring, men det afviser kommunen.
Annonce

I slutningen af oktober blev en række p-pladser pludselig ændret til 15 minutters parkering døgnet rundt, efter der var åbnet corona-testcenter i de lokaler, som tidligere husede Udlændingestyrelsen.

Flere beboere i gaden, der var vant til at kunne holde der hele døgnet, kunne det ikke længere og fik bøder, da de ikke var opmærksomme på de skilte, som var opstillet, uden de var informeret.

De klagede derfor over deres p-afgifter, og ret hurtigt fik kommunen ændret den nye 15 minutters parkering, så den kun gælder i dagtimerne, når testcentret har åbent, efter Rigshospitalet, som står bag testcentret, havde skabt en fast praksis med åbningstider.

Så beboerne kan holde der ubegrænset om aftenen og morgenen. Og de er med på, at sådan er det nu.

Annonce

Ikke informeret

Beboere i Ryesgade har klaget over de bøder, de fik, inden den sidste ændring trådte igennem. Men de har ikke fået medhold. Kommunen fastholder, at når man som som bilist altid skal orientere sig om parkeringsforholdene, bør bøden - eller afgiften som det formelt hedder - ikke ændres.


Det er ikke noget, som tømmer kommunekassen, hvis man annullerer de bøder.

Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg


Det undrer beboerformanden i Ryesgade, Sheku Amadu Jalloh.

- Vi fik ikke noget at vide om, at der kom den nye skiltning, som kommunen selv har ændret bagefter. Derfor burde vi ikke få de bøder, når det gik så hurtigt, mener han.

I Københavns Kommune har man tidligere henvist til, at de undlod at indkræve afgifter de første to-tre dage, efter den første ændring var trådt i kraft i slutningen af oktober. De fastholder, at bøderne derefter er berettigede.

I november blev 15 minutters-parkeringen ændret til at gælde inden for tidsrummet klokken 8-16. Foto: Thomas Frederiksen

- I København er det løbende nødvendigt at ændre på de gældende parkeringsordninger i forbindelse med eksempelvis vejarbejder. Derfor skal man som bilist altid være opmærksom på midlertidige eller permanente ændringer af parkeringsrestriktionerne. Til gengæld skal vores skiltning selvfølgelig til enhver tid være tydelig og i overensstemmelse med gældende regler. Det er tilfældet i den konkrete sag, lyder det i et skriftligt svar fra enhedschef i Teknik- og miljøforvaltningen, Jesper Borch. Dermed kommunen ikke der er grund til at ændre i opkrævningen af afgifter.

Annonce

Tømmer ikke kassen

Fra Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf er der opbakning til borgerne. Han mener, at kommunen sagtens kunne udvise noget konduite, når de havde lavet en så pludselig ændring uden at informere om det, og de siden ændrede på skiltningen efter kritik.

- Det er ikke noget, som tømmer kommunekassen, hvis man annullerer de bøder, og kommunen har siden hen selv rettet i den måde, som de har skiltet på, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce