Annonce
Klumme

Trods problemer lige nu: Fremtiden kan godt være lys

Sognepræst Lars Ottosen fortæller om sin svigerfars manglende matematiske sans og svigtende fodboldevner, som alligevel bragte ham langt. Foto: Sankt Jakobs Kirke

Med corona kom en ny fremtid til byen – og til resten af verden. Nyhederne kommer os time for time i møde med nye fremtidsudsigter. Den ene time en glædelig nyhed om at lyset er tændt, og at det nu går den rigtige vej.

Den næste time en nedslående nyhed om tilbageslag, der igen tænder tanker og billeder om en lurende undergang i vores bevidsthed.

Jeg kan ikke huske at mine tanker tidligere har været så meget rettet mod fremtiden som i disse dage.

Og ærlig talt – så er det ikke særlig rart. Alt står stille og alle stirrer vi fremad med flakkende øjne og fingrene krydset bag ryggen.

Men fremtiden defineres og bestemmes ikke entydigt af det vi ved og forstår. Ja nogle gange går det faktisk meget bedre end vi turde håbe. Tag f. eks. min svigerfar. For at få sin sproglige studentereksamen skulle han også til eksamen i matematik. Det var et problem, for han var ikke god til tal. Derfor trådte hans farfar til med lektiehjælp, men efter tre-fire lektioner klappede han matematikbogen hårdt i og sagde:

- Hans, du er jo idiot.

Det gik dog hverken værre eller bedre end at han til sin eksamen kom op i ét de af de meget få emner, han forstod, nemlig parallelforskydning af koordinatsystemer. Og hvad skete der. Han fik UG (hvilket er en god karakter!).


Fremtiden bliver ikke problemfri, ja den bliver helt sikkert fyldt med problemer, men den bliver garanteret ikke kun dårlig. Fremtiden bliver – selv om det kan svært at tro på nu – også fyldt med liv og fortællinger.


Senere kom han til jobsamtale hos økonomidirektøren på et reklamebureau. Han var meget imponeret over hans gode karakter i matematik, og spurgte ham derfor om kan kunne spille fodbold og deltage i en kamp om søndagen, hvor bureauet skulle møde datterselskabet i Århus. Det kunne min svigerfar bestemt ikke, men han løj og sagde: ”Ja”.

Perfekt, så var han antaget, og han skrev under på en treårig elevkontrakt. Det kom økonomidirektøren i første omgang til at fortryde, for min svigerfar lavede selvmål i fodboldkampen og kom nogle måneder senere til at lave et forfærdeligt rod i firmaets bogholderi.

Men fremtiden var alligevel lys. For de manglende talenter i økonomiafdelingen førte ham til sidst op til den øverste etage i huset, hvor den såkaldte kreative afdeling hørte til. Hvilket blev afsættet for resten af hans arbejdsliv.

Fremtiden bliver ikke problemfri, ja den bliver helt sikkert fyldt med problemer, men den bliver garanteret ikke kun dårlig. Fremtiden bliver – selv om det kan svært at tro på nu – også fyldt med liv og fortællinger.

Så alvorlig talt, fremtiden kan godt være lys!

Hold eventuelt øje med Sankt Jakobs kirkes hjemmeside, og hør vores podcast om fremtiden når de er tilgængelige.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce