Annonce
Østerbro

Ungdomsboliger i seks etager tages nu op politisk

De planlagte boliger på Østerbrogade 190. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Skeptiske politikere i flere partier går nu ind i sagen om ungdomsboliger i seks etager tæt på eksisterende boliger på Østerbrogade.
Annonce

Sagen er egentlig ikke politisk, da byggeri op til 24 meter på Østerbrogade 190 er tilladt, men efter Østerbro Avis' omtale af naboernes modstand over for at få ungdomsboliger i seks etager kun 12-13 meter fra deres lejligheder, kræver flere politikere, at de vil have den bordet og tage stilling til byggeriet af ungdomsboliger træ i teknik- og miljøudvalget.

-  Vi konservative er imod byggeriet. Vi synes, at det er for massivt og dominerende. Derudover tager det dagslyset fra eksisterende boliger. Vi ønsker sagen bragt op i udvalget, så vi kan meddele afslag til byggeriet, lyder det fra de konservatives Jakob Næsager.

- Det er alt for voldsomt i forhold til omgivelserne, mener Venstres Heidi Wang.

Annonce

Godt med træ og ungdom

Det radikale medlem af teknik- og miljøudvalget Mette Annelie Rasmussen nævner, at der er ting ved byggeriet, som hun godt kan lide, men hun er nået frem til at være modstander af den på grund af placeringen.

- Det er godt at få den erfaring, det er, at bygge i træ i den højde, og vi har brug for ungdomsboliger, men vi skal ikke lade os forblænde af det, og jeg havde ikke forestillet mig, at det var sådan, det skulle se ud. Den udformning passer ikke ind i miljøet lige der, mener hun og nævner, at kommunen bør gå i dialog med bygherren om et andet projekt, da Kommuneplanen tillader byggeri på stedet.

Hun ser gerne mere byggeri af træ i København, da det er mere miljøvenligt end sædvanlige byggematerialer.

Annonce

Tankstation skyggede ikke

Også SF's Klaus Mygind mener, at sagen bør behandles i teknik- og miljøudvalget.

- Arkitektonisk er huset tilfredsstillende og materialevalget træ er meget fint. Grundejeren og bygherre skal tage hensyn til boligerne bag ved. Det synes jeg ikke, der bliver gjort med så stor en bebyggelse så tæt på, siger han og nævner samtidig, at det skal gøres klart, hvilke handlemuligheder politikerne har. Han har dog et ændringsforslag til bygherren.

- Hvis der skal bygges i seks etager, skal det være meget smallere nærmest tårnagtigt, så lejlighederne bag får udsyn til siderne. Det kan så kombineres et og to etager på resten af grunden, foreslår han.


Hvis der skal bygges i seks etager, skal det være meget smallere nærmest tårnagtigt, så lejlighederne bag får udsyn til siderne.

Klaus Mygind (SF)


Klaus Mygind havde gerne set, at området var omdannet til en lille park, som det i virkeligheden fungerede som i mange år. Men det har ikke været kommunalt ejet. Det var Lægeforeningens Boligers Fond, der ejede grunden, og solgte den til byggefirmaet 'Østerbrogade 190' i 2016.

Det langt fra nyt, at der er byggeri på grunden. Tidligere var der en tankstation.

- Vi skal huske på at benzintanken, der før var på grunden, ikke skyggede, bemærket Klaus Mygind.

Østerbro Lokaludvalg har også markeret sig som modstander af byggeriet og opfordret politikerne til at komme på banen.

Teknik- og miljøudvalget kommet til at se på sagen på den anden side af sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce